Wandelgemeente 2016: STEM op Castricum

Castricum is genomineerd als wandelgemeente 2016. Tot 15 april 2016 kunt U stemmen op Castricum. Gebruik de site www.wandelkrant.nlĀ Ā . Ook Ameland en Valkenswaard zijn genomineerd.

Castricum heeft honderdenĀ kilometers wandelroute waarvan 85% onverhard. Het duingebied met haar prachtige afwisselende PWN-routes en deĀ Geestenroute in Akersloot, de Strandwallenroute in Limmen, de Maer- en Korendijkroute in Castricum, de Baccummer Banroute in Bakkum en de door de Wandelkrant uitgekozen route Tijdpad in het duingebied. Van de laatste route wordt binnenkort al weer de tweede druk uitgegeven.

Castricum heeft veel wandelpaden en fietspaden en het voorjaar komt eraan !

Wat let U: wandel en stem !Duinweg

Over de beeldbank

Vanaf november vorig jaar heeft de Werkgroep Oud-Castricum een splinternieuwe website. Nieuw daarop is het onderdeel ā€˜beeldbankā€™, waarmee het mogelijk is om via een zoekopdracht ruim 14.000Ā  fotoā€™s van panden, personen, scholen, straten etc. op het scherm te laten verschijnen. Men kan ook op een foto reageren als er aanvullende gegevens te melden zijn, waarover de werkgroep nog niet beschikt. Als voorbeeld wordt hieronder fotonummer 501178Ā  getoond van een klas van de Openbare Lagere School in Bakkum uit het jaar 1953/1954 met de daarbij tot nu toe bekende namen van de leerlingen. Mocht iemand meer namen weten, geef dat dan s.v.p. door via het formulier van de beeldbank of telefonisch via Hans Boot (0251-655318). U kunt het nummer van de foto invullen in het zoekvak en op ā€˜zoekenā€™ drukken. Als er mensen zijn die beschikken over een of meerdere klassenfotoā€™s met namen en die de werkgroep mag plaatsen op haar beeldbank, dan worden die graag tegemoet gezien via e-mail.

Bovenste rij v.l.n.r.: Tom van Aalst, Kees Ronk, Frank Westerman, Arend Bron, Titia Schipper, Ingrid Stolk, Annelies Oxenaar en Margreet Bakker.

Tweede rij van boven v.l.n.r.: ?, Raymond van ā€™t Veer, LuciĆ«n van Essen, Willy Ineke, Rineke Markx, Elly Glass, Gerda Peters en MartinGerkens.

Derde rij van boven v.l.n.r.: Rosemarieā€¦ā€¦, Marion Boot, Henkā€¦ā€¦.,Rina Brouwer,?,John Hensbergen, Helena de Bakker en Annet van der
Snoek.

Vierde rij van boven v.l.n.r.: Peter van Dijk, Johan van Vloten, ā€¦..Ā  Boer, Juf Hoeneveld, ?, Joke van Ekeren, Reinoudā€¦ā€¦ā€¦, Frans Niessen en ?

Voorste rij v.l.n.r.: Jan Bedeke, Cor Vet, Freddy Bennes, Dick van der Wall, ?, Paul Born en Martin van Staveren.

NB. Sinds onze nieuwe website in november onlineĀ  ging, is de beeldbank veelvuldig bezocht.
Tot en met 31 december 2011 zochten namelijk 2.388 bezoekers de beeldbank op en werden maar liefst 136.414 fotoā€™s bekeken.