Nieuwsbrieven Oud-Castricum

Nieuwsbrief 9

Elke straat heeft zijn geschiedenis.

Oud-Castricum heeft inmiddels haar 9e nieuwsbrief verstuurd. Rechts onder de website kun je inschrijven voor de komende nieuwsbrieven.

Tot nu toe zijn verschenen:

Nieuwsbrief 13 – april 2020
Nieuwsbrief 12 – januari 2020
Nieuwsbrief 11 – november 2019
Nieuwsbrief 10 – mei 2019
Nieuwsbrief 9 – 13 februari 2019
Nieuwsbrief 8 – 1 november 2018
Nieuwsbrief 7 – 24 juni 2018
Nieuwsbrief 6 – 2 mei 2018
Nieuwsbrief 5 – 20 december 2017
Nieuwsbrief 4 – 4 november 2017
Nieuwsbrief 3 – 3 september 2017
Nieuwsbrief 2 – 2 april 2017
Nieuwsbrief 1 – 1 december 2016

Nieuwsbrief : Project 1967 – Juni 2017

CASTRICUM ’67 BRUIST!

Vijf basisscholen in Castricum hebben inmiddels mee gedaan met het project ‘Castricum in 1967’. Momenteel doet De Kerkuil in Limmen mee met dertien klassen. Het is mooi om te zien hoe het project leeft en boeiende gesprekken op gang brengt. Naast spetterende optredens van leerkrachten in jaren-zestig-stijl waren er diverse indrukwekkende eindexposities te zien met creatieve uitingen van de kinderen over de jaren zestig. Heel inspirerend.

WIE WORDT ONZE MENEER DE UIL BIJ HET EINDEVENEMENT IN NOVEMBER?

In september en oktober doen nog vier scholen mee en dan is er een eind-evenement voor groot en klein gepland op 3,4 en 5 november in Geesterhage.

Op zaterdagmiddag 4 november zullen er diverse activiteiten voor de basisschooljeugd zijn. Er staat bijvoorbeeld een vossenjacht gepland en hiervoor vragen we uw hulp. We zouden graag van elke school die mee gedaan heeft één personeelslid in een pak van een televisieheld uit de jaren zestig laten kruipen.

Tweede vraag voor dit eind-evenement aan jullie: bewaar leuke, creatieve uitingen van de kinderen om tijdens dit weekend op te hangen of te laten zien in Geesterhage!

MEER WETEN OVER ONZE PLAATSELIJKE GESCHIEDENIS? U LEEST HET IN DE CANON VAN CASTRICUM EN BAKKUM

Er is ter gelegenheid van het jubileum van de Werkgroep Oud Castricum een erg leuk en handzaam boek geschreven over de geschiedenis van Castricum.

                                           Verkrijgbaar bij boekhandel Laan voor € 11,-

BLIJF ONS VOLGEN OP FACEBOOK, OOK IN DE VAKANTIE….

Tot slot: via onze Facebookpagina kunt u onze activiteiten blijven volgen: https://www.facebook.com/Castricum1967/ . Zo houden we bijvoorbeeld op 9 juli een interessante bijeenkomst in Huis van Hilde – ook in de vakantie. Wij wensen jullie in ieder geval een heel fijne zomervakantie en tot in het najaar!

Bron: Stichting Kist.

Nieuwsbrief verschenen

Werkgroep Oud-Castricum wil met een digitale nieuwsbrief graag meer contact hebben met de dona­teurs en andere belangstellenden.

Het eerste exemplaar is onlangs per email verstuurd naar degenen die zich hiervoor hebben aangemeld op basis van onze eerdere berichtgeving. In de eerste brief wordt onder anderen aandacht besteed aan onderwerpen als het jubileumjaar 2017, het komende jaarboek, mededelingen uit de taakgroepen, regionale activiteiten en een verhaal over een Byzantijnse munt.

Mocht u alsnog de brief en toekomstige exemplaren willen ontvangen, dan kunt u zich aanmelden via de website (zie ‘Nieuwsbrief’ links onderin).

Nieuwsbrief Oud-Castricum op komst

logo wocZoals tijdens de donateursavond op 10 november is aangekondigd wil de werkgroep een paar keer per jaar een nieuwsbrief uitgeven.  De bedoeling is de contacten met de donateurs uit te breiden en de aandacht te vestigen op actuele onderwerpen en berichten die te vinden zijn op onze website.

Belangstellenden is gevraagd eenmalig e-mailadressen door te geven via de mail. Inmiddels hebben we bijna 350 adressen ontvangen.

De eerste nieuwsbrief zal in de maand december verschijnen. Daarin zal aandacht worden besteed aan de activiteiten in het jubileumjaar, de uitbreiding van gebouw De Duynkant en andere lopende projecten.