Route: Castricum in beelden

Twee kunstroutes langs beelden in Castricum en Bakkum

Een kunstroute langs beelden in Castricum en Bakkum

Castricum in beelden is een kunstroute door Castricum en Bakkum langs verschillende beelden. Beelden die bedoeld zijn ter decoratie, maar vaak ook willen ze de kijker een boodschap meegeven. En sommige beelden leren je ook wat over het heden en het verleden van Castricum en Bakkum.

Sommige beelden herken je gelijk: ze springen in het oog als je er langs loopt of fietst. Maar aan sommige andere beelden loop je makkelijk achteloos voorbij: ze vragen weinig aandacht. Er zijn twee routes: een korte en een lange route. De korte route voert je langs 14 beelden; op de lange route zie je 28 beelden.

De beeldenroutes zijn gebaseerd op een in 2009 verschenen boekje van 80 pagina’s van Corrie Stam-Zwart: ‘Beelden in de gemeente Castricum’, te vinden in de bibliotheek van Oud-Castricum. De korte tocht is ongeveer 5 kilometer lang; de lange is ongeveer anderhalf maal zo lang. Beide routes kunnen dus zowel gefietst als gewandeld worden.

Neem de tijd om stil te staan bij de beelden en de video’s te bekijken. In deze video’s vertellen presentatoren van 18 tot 80 hun verhaal bij de beelden. De route is samengesteld door Henk Waal (cineast), Karin Cijsouw (fotograaf), Miranda Waal (flyerontwerp) en Rino Zonneveld, productie.

Om de routes te lopen of te fietsen kan je de app van izi-TRAVEL op je mobieltje of tablet zetten en je laten meevoeren langs de beelden. Wil je de beelden thuis bekijken, dan kan je terecht op de site van izi-TRAVEL (klik hier voor de korte route en hier voor de lange route), of op het YouTube-kanaal van Oud-Castricum.

Beide routes zijn gratis te downloaden. Klik hier voor de korte route. Wil je de lange route doen? Klik dan hier.

Klik hier om naar het overzicht van alle publicaties in onze winkel te gaan.

Print Friendly, PDF & Email
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties