Route: 75 jaar bevrijding

Fiets- of wandelroute 75 jaar bevrijding. 4 Aansluitende routes door de kernen Castricum/Bakkum, Limmen, Akersloot en Uitgeest

Route: 75 jaar bevrijding

De route ’75 Jaar bevrijding’ is een tocht van 4 afzonderlijke routes die apart of aansluitend na elkaar kunnen worden afgelegd. De route voert langs plekken en objecten uit de oorlogsjaren en is gemaakt door Oud-Castricum in samenwerking met de Historische Vereniging Oud-Akersloot, de Stichting Oud Limmen en de Vereniging Oud Uitgeest. Elke historische vereniging maakte een route voor het eigen dorp, met als resultaat dat er een prachtige lange fiets- (of wandel)route is ontstaan langs plaatsen van herinnering uit de jaren 1940–45 in de omgeving.

  1. Route 1: Castricum / Bakkum. De route begint op het plein naast hotel Het Oude Raadhuis, Dorpsstraat 67 in Castricum en eindigt bij het Pad van de Mensenrechten, bij het herdenkingsmonument van Castricum en Limmen.
  2. Route 2: Limmen. De route begint daar, waar de Nesdijk aansluit op de N203 Provinciale weg in Limmen. Steek deze weg niet over. De route eindigt bij Schoolweg 3 in Limmen, bij het monument van de omgekomen bemanning van het gecrashte vliegtuig.
  3. Route 3: Akersloot. De route begint daar waar de Startingerweg de A9 kruist in Akersloot en eindigt nabij Hemweg 1A in Akersloot.
  4. Route 4: Uitgeest. De route begint bij Het Lange Huis, Loet 4 in Uitgeest en eindigt bij de N203 Provinciale weg 3, bij het Kooghuis met oorlogsmonument.

Klik hier om naar het overzicht van alle publicaties in onze winkel te gaan.

Print Friendly, PDF & Email
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties