17 mei 2023

Erg leuk kwartetspel over archeologie ‘Goed Gevonden’ nu te koop.

Sinds deze maand is er bij Oud-Castricum tijdens de open dagen een mooie nieuwe archeologie tentoonstelling onder de naam ‘Goed Gevonden’ te bezichtigen.

Voor deze gelegenheid is ook een leuk kwartetspel ontwikkeld. Het spel toont de mooiste Castricumse vondsten (vanaf 1950 !) en het gaat over de verschillende aspecten van de archeologie.

28 april 2023

Nieuwe expositie over archeologie: ‘Goed Gevonden’

Vanaf 7 mei is er bij Oud-Castricum tijdens de open dagen een nieuwe tentoonstelling onder de naam ‘Goed Gevonden’ te bezichtigen.

In de Castricumse en Bakkumse bodem, inclusief het duingebied, liggen resten van bewoning die teruggaan tot 200 v. Chr. Met vondsten van duimpotje tot gouden munt wordt het verhaal over de geschiedenis van de archeologie in ons dorp bijna aanraakbaar.
Er worden verschillende archeologische gereedschappen getoond, bezoekers kunnen scherven determineren en er liggen kaarten en tekeningen. Op posters en in vitrines wordt een aantal opgravingen extra in het zonnetje gezet. Dankzij het gebruik van metaaldetectors
is er speciale aandacht voor een grote hoeveelheid aan munten die hier is gevonden.

7 september 2022

Tentoonstelling ‘Castricum Spoort’ ludiek geopend

Opening Castricum Spoort (4-9-2022). Foto: Hans Boot

Uit De Castricummer van 7 sept. 2022, geschreven door Hans Boot

Castricum  –  Het is Oud-Castricum opnieuw gelukt om een nieuwe interessante expositie samen te stellen. Dit keer is het thema de ontwikkeling van de spoorlijn in ons dorp vanaf 1867, inclusief de stationsgebouwen en het tramvervoer in lang vervlogen tijden.