18 april 2012

Landschapsdag koud maar leerzaam

Rino Zonneveld geeft uitleg over het mondingsgebied van het Oer-IJ

Het was afgelopen zondag nou niet bepaald weer om lekker een stuk te fietsen of te wandelen. Toch kwamen velen hun huis uit om getuige te zijn van diverse bezienswaardigheden en attracties die de Landschapsdag ’10 jaar later’ te bieden had. Deze werd om 10.00 uur geopend door burgemeester Mans, die op de boerderij van de familie Res aan de provinciale weg de staldeur van de koeien mocht openmaken, waardoor deze dieren voor het eerst dit jaar weer met het weiland kennis konden maken. Voor de bezoekers hadden Arnold en Willem Res, buiten heerlijke koffie met cake om, een leuke verrassing in petto door belangstellenden voor vogelnesten met een trekker door hun grondgebied rond te rijden. Jan Kuijs van de weidevogelbescherming wees daarbij onder andere de zeer goed gecamoufleerde nesten met kievitseieren aan, waarvan sommige op het punt stonden om uit te komen.

 

Rino Zonneveld geeft uitleg over het mondingsgebied van het Oer-IJ

Voor het strandvondstenmuseum van Menno Twisk aan de Geversweg stond Rino Zonneveld uit te leggen wat er in zo’n 2000 jaar rondom het mondingsgebied van het OerIJ is veranderd en waarom er aanwijzingen zijn dat er nog resten van een Romeins schip moeten liggen.

Aan de Heereweg in de manege van de familie Huisman werd een interessante lezen gegeven door een vertegenwoordiger van het Hoogheemraadschap over de plannen voor de realisatie van onder meer een Schoonwatervallei. Ook de Melkveehouderij en Agrocamping Ormsby Field van Gerard Veldt aan de Hollaan en de locaties in Limmen en Akersloot, die zich voor deze dag hadden aangemeld, werden goed bezocht.

Print Friendly, PDF & Email
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties