Oud-Castricum heeft nieuwe voorzitter

Op voordracht van het bestuur heeft de Stichting Werkgroep Oud-Castricum in haar ledenvergadering van 20 april Peter Sibinga benoemd tot nieuwe voorzitter. Hij is de opvolger van Peter van Eerden die per 1 januari van dit jaar aftrad.

De 66-jarige Sibinga studeerde Nederlands Recht en is na een indrukwekkende staat van dienst in de financiële wereld sinds 2013 gepensioneerd. Hij vervulde al een aantal bestuursfuncties bij maatschappelijke organisaties en zei waarom hij het voorzitterschap van Oud-Castricum ambieerde: “Ik wilde graag weer wat doen in mijn woonplaats. Dat deed ik tot 2003 als penningmeester van de bibliotheek en het Rode Kruis. Later ben ik nog lid geweest van de Rotary CAL. De activiteiten van de werkgroep op het gebied van bijvoorbeeld archeologie en geschiedschrijving hebben altijd mijn interesse gehad. Ik vind het ook erg belangrijk dat in deze steeds individueler en vluchtiger wordende maatschappij herinneringen aan het verleden van Castricum bewaard blijven en dat die toegankelijk zijn voor het publiek.”

De kersverse voorzitter heeft er zin in en wil slagvaardig aan de gang: “Ik ga mij nu met de andere bestuursleden richten op een tweetal prioriteiten. Dat zijn het 50-jarig jubileum van de stichting in mei 2017 en de uitbreiding van het gebouw De Duynkant indien daarvoor vergunning wordt verleend.”

Print Friendly, PDF & Email
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties