2 oktober 2022

Oud-Castricum zoekt een nieuwe voorzitter

Oud-Castricum zoekt een nieuwe voorzitter vanwege het aanstaande vertrek van de huidige voorzitter. Het Bestuur van Oud-Castricum nodigt belangstellenden voor deze functie uit hun interesse per e-mail kenbaar te maken vóór 1 november.
Het e-mailadres is: secretaris@oud-castricum.nl.

Wilt u vooraf nog verduidelijking: dat kan ook via 06-39379208.

30 augustus 2020

Prijsvraag: Castricum in oorlogstijd

Doe mee en win!

Hoe was het toen?

Dit jaar is het alweer 75 jaar geleden dat er in Nederland een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog. Een periode die zijn sporen heeft nagelaten, niet alleen bij de bewoners van Castricum maar ook in het dorp en het gebied daaromheen. De Atlantikwall en andere verdedigingswerken, de kunstbunker zijn stille getuigen van de Tweede Wereldoorlog. Gelukkig zijn er mensen die – in woord en beeld – hun verhaal over die tijd met ons delen.   

Prijsvraag

Oud-Castricum vindt het belangrijk dat we deze herinneringen levend houden. We dagen daarom alle (oud-)inwoners van Castricum en de directe omgeving uit om te vertellen of te laten zien wat er gebeurd is in de Tweede wereldoorlog en hoe die onze omgeving heeft veranderd. Dat kan door een foto in te sturen van een locatie in Castricum die te maken heeft met de Tweede Wereldoorlog, of door een verhaal te vertellen over Castricum in oorlogstijd.

2 oktober 2015

Je bent Castricummer als ???

: Penningmeester Gerard Veldt kan niet wachten tot De Duynkant op de schop gaat. (foto Hans Boot) CAMERA

Dit is de naam van de facebookpagina die veel bezoekers heeft onder de Castricumse en Bakkumse inwoners. Op deze pagina wordt het plaatselijke nieuws breed uitgemeten en vaak wordt de Werkgroep Oud-Castricum om advies gevraagd. Oud-Castricum wil nu de slogan ‘Je bent Castricummer als…’ gebruiken om alle inwoners van ons dorp te vragen de werkgroep te ondersteunen bij het realiseren van haar bouwplannen.

: Penningmeester Gerard Veldt kan niet wachten tot De Duynkant op de schop gaat. (foto Hans Boot) CAMERA
Penningmeester Gerard Veldt kan niet wachten tot De Duynkant op de schop gaat. (foto Hans Boot)

3 februari 2015

Gezocht!

Dorpsstraat 102

Pand Glorie (Kopie)

Wij zoeken het origineel van deze foto. In dit pand, Dorpsstraat 102, zat kruidenier Zonneveld. Tegenwoordig lijstenmakerij Ida Bakker. Wie kan ons eraan helpen? Antwoord graag via e-mail.

18 januari 2015

Herhaalde oproep

Oud-Castricum zoekt film Tour de Flevo

groenteboerenIn het 38e Jaarboek van de Werkgroep Oud-Castricum, dat eind oktober verschijnt, wordt een artikel opgenomen over de herinneringen aan de Tour de Flevo die van 1957 tot en met 1962 door de Castricumse jeugd werd gereden. Op 21 februari 2004 heeft daarvan een reünie plaats gevonden in het Clusius College, waar een film over de fietstochten werd gedraaid. Sindsdien is deze film spoorloos. De werkgroep wil graag over de film beschikken en doet hierbij een oproep om deze boven water te krijgen. Diegenen die bij de zoektocht kunnen helpen wordt verzocht contact op te nemen met Hans Boot via 0251-655318 of hansboot@ziggo.nl.

27 november 2014

Oproep gegevens, foto’s en film Tour de Flevo

tour collageDe Werkgroep Oud-Castricum wil in haar jaarboek van 2015 of 2016 een artikel plaatsen over de Tour de Flevo. Er ontbreken daarvoor nog enkele gegevens, zoals de prijswinnaars van de jaren 1960, 1962 en 1963(?). Vandaar deze oproep aan deelnemers uit die tijd. Ook leuke (korte) anekdotes zijn van harte welkom.

Verder is men al jaren op zoek naar een film die over de tour is gemaakt.