17 september 2018

bericht-Genealogie

De werkgroep Oud-Castricum verzamelt veel informatie over ‘oud’-inwoners van Castricum en hun voorouders. Op deze pagina vindt u een 3-tal mogelijkheden om informatie over uw voorouders te zoeken.

  1. Bevolkingsregisters
    Een bevolkingsregister is een registratie van personen die op enig moment in de gemeente wonen. Vanaf 1830 werden er 10-jaarlijkse volkstellingen gehouden. Vanaf 1850 werd dit verplicht in het hele land permanent bijgehouden. In de bevolkingsregisters worden maar beperkt familiebanden vastgelegd. Wel zijn vaak de personen vermeld die op één adres wonen.

  2. Kwartierstaten
    Een kwartierstaat is een overzicht met voorouders. Dus 2 ouders, 4 grootouders, 8 overgrootouders 16 betovergrootouders etc. Een soort afstammings-DNA dus.

  3. Stambomen van ‘Castricumse’ families
    Een stamboom (ook wel parenteel) is een overzicht van de nakomelingen (mannelijk en vrouwelijk) van een stamvader. De hier gepubliceerde stambomen van ‘Castricumse’ families zijn in de jaarboeken gepubliceerd.

Bent u in het bezit van genealogische gegevens, hoe dan ook genaamd, die u met Oud-Castricum wilt delen, stuur dan een mailtje naar genealogie.

Het wapen van de familie Groentjes.
Het wapen van de familie Groentjes. Het is ontworpen door J. Zeeman en symboliseert de agrarische achtergrond van de familie Groentjes en de verbondenheid met Castricum. De officiële omschrijving luidt als volgt: 
Gedeeld: 1 in rood drie gouden klaverbladen;  2 in zwart een zilveren sikkel met gouden handvat. Helmteken: een gebladerde tak (uit wapen van Castricum) tussen een gouden vlucht. Dekkleden: rechts: rood, gevoerd van goud, links: zwart, gevoerd van zilver.
Print Friendly, PDF & Email
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties