Werkgroep Oud-Castricum in rol van ‘Spoorloos’

Annie Eickhoff-Tromp (links) en Joke Bakker praten bij over het verleden

Oud-Castricum houdt zich al jaren bezig met de geschiedenis van het dorp. Ook wordt de werkgroep soms geraadpleegd als mensen op zoek zijn naar familieleden of andere personen en de gemeente daarin niet kan of mag bemiddelen. Zo klopte de 66-jarige Joke Bakker uit Spierdijk bij Hans Boot aan in de hoop dat Annie Tromp kon worden opgespoord, die zij ruim 50 jaar niet meer had gezien.

Na een aantal telefoontjes konden Annie en haar achternichtje afgelopen zaterdag in Wervershoof worden herenigd.

De van oorsprong Castricumse Annie Tromp (1936) woonde als kind op de Hoogevoort 12. Haar achternichtje Joke Bakker (1946) logeerde daar vanaf 1955 een aantal jaren in de vakanties bij ome Jan en tante Vrouwtje. Annie trouwde in 1957 met Hennie Eickhoff, die in die tijd een bekende voetballer van Vitesse ’22 was. Zij verhuisden later naar Egmond en sinds de jaren ’60 verloren Joke en Annie elkaar uit het oog. Toen Hennie in 1984 met pensioen ging vestigde hij zich met Annie in Spanje en na zijn overlijden in 1992 ging Annie terug naar Nederland om in Wervershoof te gaan wonen.

Toen Joke een paar weken geleden in Egmond was, begon het verleden te kriebelen en belde Hans Boot van Oud-Castricum met de vraag of de werkgroep haar kon helpen met het zoeken van Annie. Daarop werd de stamboom van de familie Tromp geraadpleegd en via het uitproberen van wat nummers in het telefoonboek werden in Castricum twee familieleden gevonden, wat uiteindelijk leidde tot het adres en telefoonnummer van Annie. Met een afspraak tussen Joke en Annie om elkaar weer te zien werd vervolgens niet lang gewacht. De ontmoeting vond afgelopen zaterdag plaats in de woning van Annie aan de Zanddijk in Wervershoof en ook Hans Boot was daar getuige van. Vanzelfsprekend kwamen de foto’s op tafel en werden er veel herinneringen opgehaald. Zo vervulde Oud-Castricum even de rol van het televisieprogramma ‘Spoorloos’.

Print Friendly, PDF & Email
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties