Viering 75 jaar bevrijding in 2020

In 2020 wordt in Nederland gevierd dat het 75 jaar geleden is dat we bevrijd werden. Oud-Castricum organiseert in dit kader, samen met een aantal andere organisaties, diverse activiteiten.

Print Friendly, PDF & Email
De Canadezen worden na de bevrijding van Castricum op 8 mei 1945 op het gemeentehuis ontvangen. (foto Oud-Castricum)

De Stichting Werkgroep Oud-Castricum, de Historische Vereniging Oud-Akersloot, de Stichting Oud Limmen en de Vereniging Oud Uitgeest hebben hun krachten gebundeld om in het volgend voorjaar gezamenlijk een aantal activiteiten te organiseren in het kader van de viering van 75 jaar bevrijding van ons land.

Op het programma staat een fietstocht in de vier dorpen langs plekken en objecten uit de oorlogsjaren. Ook richten de stichtingen en verenigingen in hun eigen onderkomens een tentoonstelling in over deze periode.
In samenwerking met de basisscholen vinden er educatieve activiteiten plaats en tot slot wordt er een film gemaakt van de diverse overblijfselen van de bezetting in de vier dorpen.

Inmiddels zijn de voorbereidingen van het project gestart en beschikken de organisatoren al over aardig wat documenten en materialen. Aanvullingen daarop zijn echter van harte welkom, dus mensen die iets kunnen bijdragen aan de tentoonstellingen wordt verzocht om contact op te nemen met een van de historische stichtingen of verenigingen.

Print Friendly, PDF & Email
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties