Vierde buurtproject – Bestond mijn sportclub al in 1967?

Voor haar vijftigjarig jubileum trekt de Werkgroep Oud-Castricum de Castricumse buurten in om iedere maand in een ander gebied stil te staan bij het oprichtingsjaar 1967. In april staat de Bomenbuurt (tot en met de Ruiterweg) centraal.

De damesploeg van gymnastiekvereniging VIOS in 1967. Op de foto de winnaressen van het Noord-Hollands kampioenschap.

Op dinsdagavond 11 april wordt er bij basisschool De Sokkerwei een vertelbijeenkomst gehouden omtrent het thema sport en sportverenigingen in Castricum in 1967. Hoe zag uw sport er destijds uit? Hoeveel ploegen streden tegen elkaar in de competities? Hadden geloofsovertuigingen invloed op de keuze voor een sportclub? En werd uw sport door evenveel vrouwen als mannen beoefend? Deze vragen zullen tijdens de bijeenkomst beantwoord worden. Ger Foeken zal deze avond een korte introductie geven over hoe en wanneer de Bomenbuurt is ontstaan. Daarna wordt er een filmpje getoond van kinderen die destijds over de straten van de Lindenlaan en de Kastanjelaan schaatsten. Bekend is dat voetbal in de jaren ’60 in Castricum een populaire sport was, maar in 1967 werd ook de hockeyvereniging opgericht. Bovendien wonnen de sporters van de Castricumse gymnastiekverenigingen precies in de jaren ‘60 enkele belangrijke prijzen.

Iedereen die affiniteit heeft met het sportthema of met de Bomenbuurt, is van harte welkom bij de gratis vertelbijeenkomst op 11 april op basisschool De Sokkerwei (adres Sokkerwei 4). Aanvang 20:00 uur, inloop vanaf 19:30 uur. Foto’s van sportactiviteiten en sportclubs, of van de bomenbuurt omstreeks het einde van de jaren ’60, zijn zeer welkom en zullen ter plekke op fotopanelen tentoongesteld worden. Een foto inleveren kan tijdens de vertelbijeenkomst, of per mail opsturen naar foto1967@oudcastricum.nl.

Print Friendly, PDF & Email
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties