Vers van de pers: Jaarboek 41

Hans Boot doet stap terug.

Presentatie Jaarboek 41

Vrijdag 26 oktober presenteerde Werkgroep Oud-Castricum haar 41e Jaarboek en voor het eerst gebeurde dat, dankzij de uitbreiding, in haar eigen gebouw de Duynkant. In de volle filmzaal dankte redactielid Hans Boot iedereen die aan de nieuwe uitgave heeft meegewerkt. Daarna liet hij ons kennismaken met de inhoud van het boek. Al snel bleek dat ook dit jaar weer de samenstelling zeer gevarieerd is en het beeldmateriaal vaak verrassend. Onderwerpen zijn onder andere de posterijen in onze gemeente, de opkomst en ondergang van vakantieoord De Eenheid, de foute burgemeester Kieft, Hengelsportvereniging Castricum, de bewoners aan de zuidzijde van de Breedeweg en een uitvoerig signalement van de Castricumse familie Van der Himst.

Op de foto overhandigt voorzitter Peter Sibinga (rechts)  het 41e jaarboekje aan de heer Nardus Bos (midden). Hij krijgt ook een mooie bos bloemen. Foto: Jan Uiterwijk / Omroep Castricum.
Op de foto overhandigt voorzitter Peter Sibinga (rechts)  het 41e jaarboekje aan de heer Nardus Bos (midden). Hij krijgt ook een mooie bos bloemen. Foto: Jan Uiterwijk / Omroep Castricum.

Nardus Bos

Voorzitter Peter Sibinga overhandigde het eerste exemplaar van Jaarboek 41 aan de heer Nardus Bos. Deze schreef een interessant artikel over zijn kinderjaren in het dorp tijdens de oorlog. Een verhaal vol mooie anekdotes. Maar veelzeggend is zijn uitspraak “De oorlog heeft me mijn kinderjaren ontnomen”.

Op de foto: Hans Boot en Joke Admiraal. Foto: Jan Uiterwijk / Omroep Castricum.
Op de foto: Hans Boot en Joke Admiraal.
Foto: Jan Uiterwijk / Omroep Castricum.

Hans Boot

Tot slot werd Mister Jaarboek himself, Hans Boot, nog even in het zonnetje gezet. Na 16 jaar redactielid en dus 16 Jaarboeken heeft Hans besloten om zijn plaats beschikbaar te stellen. Peter Sibinga dankte Hans voor zijn bevlogenheid en zijn betekenis voor het Jaarboek en onderstreepte zijn woorden met een lekkere fles en een prachtig boeket. Gelukkig blijft Hans nog wel artikelen schrijven voor de werkgroep. De nieuwe redactie bestaat uit Joke Admiraal, Peter Mol en Ted Telleman.

Hierna was er nog volop tijd voor een geanimeerde nazit met een hapje en een drankje.

Persbericht van Jan Possel, PR

Print Friendly, PDF & Email