Veel nostalgie in jubileumboek Camping Bakkum

Volgend jaar is het groot feest op Camping Bakkum, want dan wordt het 100-jarig bestaan van het ‘Kamp’ gevierd. Als voorproefje werd afgelopen zondagochtend het jubileumboek gepresenteerd, waarvan de eerste exemplaren werden uitgereikt aan de direct betrokkenen en burgemeester Mans. Het bladerboek, zoals Willemieke de Waal het in haar voorwoord noemt, bevat naast een stuk historie veel verhalen van medewerkers en campinggasten. 

Campingmanager André Kortbeek met links PWN-directeur Martien den Blanken Gerard en rechts burgemeester Mans. (foto Hans Boot)
Campingmanager André Kortbeek met links PWN-directeur Martien den Blanken en rechts burgemeester Toon Mans. (foto Hans Boot)

De genodigden voor de presentatie van het jubileumboek over de bijna 100-jarige camping in Bakkum moesten al rond koffietijd in het gebouw Bakkums Hoeve op het kampeerterrein aanwezig zijn. Voordat de eerste exemplaren van ‘Buiten Gewoon Bijzonder 100 jaar Camping Bakkum’ werden uitgereikt, heette de algemeen directeur van de Kennemer Duincampings Willemieke de Waal de aanwezigen van harte welkom en bedankte iedereen die een bijdrage aan het boek had geleverd. Daarna hield campingmanager André Kortbeek een korte inleiding, waarin hij onder andere vertelde dat de start van het boek al in maart 2012 plaats vond. Toen was schrijfster Hilde Duyx getuige van een bijeenkomst van de Verhalenvertellers van de Stichting Welzijn Castricum en de Werkgroep Oud-Castricum.

Vervolgens werden de boeken door Kortbeek uitgereikt aan diverse personen. In de eerste plaats waren dat campingmedewerker Hans Kluft en oud-beheerder Peter Vos. Kluft, die er al vanaf 1974 werkt, zei dat “Bakkum onder zijn huid is gaan zitten”. Vos zwaaide de scepter over het ‘Kamp’ van 1973 tot 2002 en liet weten dat de Amsterdamse humor de accu was waar hij al die jaren op draaide.

Taart

Dana (15) en Tamar (12) Kloos en André Kortbeek (midden) Foto: Hans Boot
Dana (15) en Tamar (12) Kloos en André Kortbeek (midden) Foto: Hans Boot

Ook PWN-directeur Martien den Blanken en burgemeester Toon Mans ontvingen het fraaie jubileumboek. Den Blanken vertelde dat hij trots was op een van de grootste campings van Nederland, die ook de oudste van ons land is. Hij voegde daar de opmerkelijke combinatie van drinkwaterbedrijf en campingbaas annex natuurbeheerder aan toe. De burgemeester zei dat hij wel eens incognito op Bakkum had gestaan en dat de camping prima past in de economische en toeristische ontwikkeling van de gemeente.

De bescheiden Marieke de Raat, die als marketingcoördinator van de Kennemer Duincampings de drijvende kracht achter het boek was, werd ook naar voren geroepen en kreeg als dank een bloemetje. Dat gold ook voor schrijfster Hilde Duyx en vormgeefster Djûke Vaartjes, terwijl de laatste bos bestemd was voor Willemieke de Waal.

Voordat de gasten van hun tweede kopje koffie mochten genieten, vielen de jonge kampeerders Dana (15) en Tamar (12) Kloos de eer ten deel om een grote slagroomtaart aan te snijden, waarop natuurlijk de voorkant van ‘100 jaar Camping Bakkum’ was afgebeeld. Ook de beide zusjes komen aan het woord in het boek, dat voor € 24,95 te koop is bij de receptie van de camping en boekhandel Laan in Castricum. Online bestellen is ook mogelijk via www.onlaan.nl.

Print Friendly, PDF & Email
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties