Tweede buurtproject Oud-Castricum in Bakkum

Na de succesvolle buurtbijeenkomsten in de Oranjebuurt over de jaren ‘60 in het kader van de jubileumactiviteiten van Oud-Castricum, worden er deze maand verschillende bijeenkomsten in Bakkum gehouden. In dit geval doet de Cuneraschool actief mee en zijn alle klassen in januari al gestart met het project 1967. Opa’s en oma’s hebben onder anderen al verteld hoe kinderen vroeger in een teil werden gewassen en dat de televisie alleen maar zwart-witbeelden liet zien.

De vijfde klas op de Cuneraschool in 1967 met meester Ton Naber

Foto’s

Het gezin van Gerard Duijn en Truus Poel aan de Heereweg in 1967

De werkgroep is nu op zoek naar foto’s van rond 1967 van hoe Bakkum er toen uitzag. Het mogen ook gewoon privékiekjes zijn van Bakkummers. De foto’s kunnen vanaf 1 februari tot 28 februari worden afgegeven op de Cuneraschool, waar ze worden opgehangen op panelen. Mocht iemand niet in staat zijn een of meerdere foto’s zelf te brengen, stuur dan de foto(‘s) met toelichting.

Op maandagmiddag 27 februari kan iedereen in de Cuneraschool tussen 15.00 en 18.00 uur meedoen aan het kiezen van ‘De foto van de buurt’. De foto die wordt uitgekozen, zal aan het eind van het jaar in Bakkum uitvergroot buiten te zien zijn.

Twee vertelbijeenkomsten

Op 10 februari worden er in Bakkum twee vertelbijeenkomsten georganiseerd. De eerste vindt plaats om 13.30 uur bij Kunstatelier Perspectief aan de Van Oldenbarneveldweg 37 en gaat over het wel en wee op de Duinrandschool in 1967. Een ieder die daar herinneringen aan heeft is welkom.

De Paloma’s traden in de jaren ‘60 als voorgangers van The Frogs op in Hotel Borst

Vrijdagavond 10 februari pakt Oud-Castricum groot uit bij Hotel Restaurant Fase Fier aan de Van Oldenbarneveldweg 25. Dan staat de bijeenkomst in het teken van de revolutionaire jeugd uit 1967 en haar muziek. Naast vele hits uit die tijd zijn er ook genoeg smeuïge verhalen te horen van de toenmalige jongeren die ‘het allemaal anders wilden doen’. We hopen dat de bezoekers ook met eigen  verhalen komen en een foto meenemen uit die tijd.  Ook nu weer is iedereen van harte welkom. Aanvang 20.00 uur en de inloop is vanaf 19.30 uur. De avond wordt onder leiding van Jos Zonneveld afgesloten met een popquiz over muziek in de jaren ’60.

Print Friendly, PDF & Email
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties