Parnassia verkoopt Natura-2000 gebied aan PWN

BAKKUM ‘Met aan grote zekerheid grenzende waarschijnlijkheid’ werd afgelopen week, tijdens een overleg met de bewoners van landgoed Duin en Bosch, door eigenaar Parnassia de verkoop aangekondigd van het Natura-2000 gebied dat tot het terrein hoort. Het gaat om het gedeelte ‘achter de klaphekjes’.

De overeenkomst bevat tevens de overname van de oude, gesloten begraafplaats. Het in onbruik geraakte en braakliggende sportveld wordt ‘teruggegeven aan de natuur’.

Een medewerker van PWN bevestigt het bericht. De overdracht stond oorspronkelijk gepland per 1 oktober maar vindt nu plaats rond 1 november. De organisatie komt aanstaande maandag met nadere informatie in een persbericht. De medewerker laat desgevraagd al weten dat in het gebied de toegangsregels van PWN gaan gelden die metterdaad zullen worden gehandhaafd. De oude begraafplaats wordt opgeknapt en zal door PWN worden beheerd ‘zoals dat hoort met cultureel erfgoed’. Een welkome mededeling voor de werkgroep Oud Castricum die zich over de voortschrijdende verloedering van de begraafplaats, een rijksmonument, veelvuldig ongerust heeft getoond.

bericht van Nieuwsblad Castricum.nl 01-11-2018
met toestemming van Peter van Eerden


Print Friendly, PDF & Email