Over de beeldbank

Vanaf november vorig jaar heeft de Werkgroep Oud-Castricum een splinternieuwe website. Nieuw daarop is het onderdeel ‘beeldbank’, waarmee het mogelijk is om via een zoekopdracht ruim 14.000  foto’s van panden, personen, scholen, straten etc. op het scherm te laten verschijnen. Men kan ook op een foto reageren als er aanvullende gegevens te melden zijn, waarover de werkgroep nog niet beschikt. Als voorbeeld wordt hieronder fotonummer 501178  getoond van een klas van de Openbare Lagere School in Bakkum uit het jaar 1953/1954 met de daarbij tot nu toe bekende namen van de leerlingen. Mocht iemand meer namen weten, geef dat dan s.v.p. door via het formulier van de beeldbank of telefonisch via Hans Boot (0251-655318). U kunt het nummer van de foto invullen in het zoekvak en op ‘zoeken’ drukken. Als er mensen zijn die beschikken over een of meerdere klassenfoto’s met namen en die de werkgroep mag plaatsen op haar beeldbank, dan worden die graag tegemoet gezien via e-mail.

Bovenste rij v.l.n.r.: Tom van Aalst, Kees Ronk, Frank Westerman, Arend Bron, Titia Schipper, Ingrid Stolk, Annelies Oxenaar en Margreet Bakker.

Tweede rij van boven v.l.n.r.: ?, Raymond van ’t Veer, Luciën van Essen, Willy Ineke, Rineke Markx, Elly Glass, Gerda Peters en MartinGerkens.

Derde rij van boven v.l.n.r.: Rosemarie……, Marion Boot, Henk…….,Rina Brouwer,?,John Hensbergen, Helena de Bakker en Annet van der
Snoek.

Vierde rij van boven v.l.n.r.: Peter van Dijk, Johan van Vloten, …..  Boer, Juf Hoeneveld, ?, Joke van Ekeren, Reinoud………, Frans Niessen en ?

Voorste rij v.l.n.r.: Jan Bedeke, Cor Vet, Freddy Bennes, Dick van der Wall, ?, Paul Born en Martin van Staveren.

NB. Sinds onze nieuwe website in november online  ging, is de beeldbank veelvuldig bezocht.
Tot en met 31 december 2011 zochten namelijk 2.388 bezoekers de beeldbank op en werden maar liefst 136.414 foto’s bekeken.

Print Friendly, PDF & Email
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties