Oud-Castricum op YouTube

Omdat de informatiepanelen in de oude expositieruimte van de Werkgroep Oud-Castricum de tand des tijds niet goed hadden doorstaan, zijn deze nu vervangen door video’s. In de afgelopen 2 jaar heeft de werkgroep maar liefst 18 korte films gemaakt over de onderwerpen die op de borden behandeld werden. Ze zijn te vinden op het YouTubekanaal van Oud-Castricum: www.youtube.nl/oudcastricum.

De films geven, net als voorheen de borden in het Historisch Informatie Centrum De Duynkant van Oud-Castricum, informatie over het ontstaan van Castricums grondgebied in het Oer-IJ, de bewoningsgeschiedenis en het gevecht tegen zand en water. Ook andere onderwerpen als de Dorpskerk, Kronenburg, de Slag bij Castricum, de trein en trams, de Tweede Wereldoorlog en de naam en groei van Castricum komen aan bod.

Zo zijn de oude informatieborden van de werkgroep in een nieuw jasje gestoken en kan iedereen de Castricumse en Bakkumse geschiedenis op YouTube beleven. Rino Zonneveld heeft de oude onderwerpen van een nieuwe toelichting voorzien en Henk Waal heeft hiervan prachtige films gemaakt. De acteurs/vertellers zijn: Martin Blom, Gerrit Branderhorst, Bob van Eijk, John Heideman, Ernst Mooij en Hans van Weenen. In de toekomst zullen ook andere films van de werkgroep op dit YouTubekanaal verschijnen.

Ga voor het bekijken van de filmpjes naar www.youtube.nl en typ in de zoekbalk: oudcastricum (als één woord). Klik dan op het groene logo van Oud-Castricum. U kunt ook direct klikken op deze link. Interessant? Als u klikt op de rode knop ‘Abonneren’, wordt u op de hoogte gehouden als we nieuwe films toevoegen aan ons kanaal.

Wilt u nog eens zien wat er op de informatiepanelen stond? Klik dan hier om ze te bekijken: paneel 1, paneel 2, paneel 3, paneel 4, paneel 5, paneel 6, paneel 7, paneel 8, paneel 9, paneel 10, paneel 11, paneel 12, paneel 13, paneel 14, paneel 15, paneel 16, paneel 17, paneel 18, paneel 19, paneel 20, paneel 21, paneel 22, paneel 23 en paneel 24.

Geschiedenis van Castricum en Bakkum: Een uitgebreide nederzetting
Print Friendly, PDF & Email
2 Reacties
Nieuwste
Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties