Nieuwe website Oud-Castricum gepresenteerd op donateursavond

Webdesigner Mark de Vries toont de nieuwe site van de werkgroep

In aanwezigheid van zo’n 200 donateurs is afgelopen donderdagavond de nieuwe website van de Stichting Werkgroep Oud-Castricum de lucht ingegaan. Daarmee is het mogelijk geworden om 15.000 foto’s via een beeldbank op te zoeken.

Naast de presentatie van de site gaf Egmonder Hans Nauta een interessante lezing over de luchtoorlog boven Noord-Kennemerland in de TweedeWereldoorlog.

De altijd goed bezochte donateursavond van de Werkgroep Oud-Castricum had dit jaar, naast de gebruikelijke lezing over een historisch onderwerp, een tweede presentatie op het programma staan. Na jaren gewerkt te hebben met een overigens gebruiksvriendelijke en uitstekend bezochte website, vond het bestuur de tijd rijp om deze site eens volledig te verversen en te voorzien van wat extra digitale snufjes. Daarom werd opdracht gegeven aan Mark de Vries van het bedrijf Lama Lama om zijn creatieve ideeën hierop te laten botvieren. Donderdagavond was het zover dat zijn product kon worden gepresenteerd. Voordat De Vries met toelichting van de werkgroepleden Rino Zonneveld en Peter Levi liet zien wat er via de nieuwe website allemaal mogelijk was, werd eerst Sjef Smulders bedankt, die jarenlang de oude site had beheerd. Daarna werd Arend Bron als nieuwe webmaster aan het publiek voorgesteld. Op de vernieuwde site is weliswaar veel informatie van de oude terug te vinden, maar er zijn ook grote verschillen. Een belangrijk item is de beeldbank, waardoor men thuis foto’s van straten, panden of personen kan opzoeken uit het archief van Oud-Castricum dat circa 15.000 beschreven foto’s bevat. Ook is het voor een bezoeker van de site mogelijk informatie over foto’s aan de werkgroep te verschaffen. De naam van de site is overigens niet veranderd.

Vervolgens kreeg Hans Nauta uit Egmond-Binnenhet woord om aan de hand van vele foto’s een boeiende lezing te geven over de bombardementen boven Noord-Kennemerland, waarin het voormalige vliegveld in Bergen een centrale rol speelde. Nauta liet ook nog een aantal filmpjes uit deoorlogstijd zien, waarvan er een de beschieting van een radiomast bij Bakkum in beeld bracht.

Print Friendly, PDF & Email