Jaarboek 44: we zijn er trots op!

Jaarboek 44 is te koop!

Afgelopen vrijdag, 29 oktober, overhandigde redacteur John Hommes het nieuwe jaarboek aan mevrouw Tienk Smeets, dochter van Corneille Smeets die van 1945 tot 1968 burgemeester van Castricum was. Eén van de artikelen in het nieuwe jaarboek (‘Wie was . . . burgemeester Smeets’, geschreven door Niek Kaan) is gewijd aan hem. Wat was zijn achtergrond en wat heeft hij gedaan voor Castricum in de periode dat hij burgemeester was (van 1945 tot 1968)?

Overhandiging eerste exemplaar Jaarboek 44 aan mw. Tienk Smeets, door John Hommes (Foto: Cees Dekker)

Maar het jaarboek heeft natuurlijk nog veel meer te bieden dan dat. Naast de vaste onderdelen over de gebeurtenissen precies een eeuw geleden, de Kroniek, Jaarverslag en Oud over Nieuw (montage van een foto van een oude afbeelding in de nieuwe situatie) vindt u er artikelen over o.a.

  • de brand in de boerderij in Oosterbuurt (van de hand van Hans Boot),
  • Duinresidentie Prinses zu Wied (geschreven door Ernst Mooij),
  • de Castricumse muzikant in hart en nieren: Jan van der Schaaf (met als auteur Niek Kaan)
  • de geschiedenis van de Santmark (van Nico van der Lem).

Klik hier voor een overzicht van alle artikelen met een korte beschrijving.

Lees ook het artikel dat Raimond Bos schreef over de overhandiging van het eerste exemplaar van het 44e jaarboek in De Castricummer van 3 november (op p. 8).

Met dank aan allen die een bijdrage hebben geleverd aan de totstandkoming van dit jaarboek: onderzoekers, schrijvers, redacteuren en natuurlijk de drukker!

De omslag van het nieuwe jaarboek
Print Friendly, PDF & Email
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties