Het 44e Jaarboek komt eraan!

Burgemeester Smeets en aannemer Jan Biesterbos poseren in 1962 bij de eerste steen van de tweeduizendste naoorlogse woning

Nog een maand of twee en het nieuwe jaarboek rolt weer van de persen.
Op 18 augustus zijn kopij en afbeeldingen ingeleverd bij uitgeverij Pirola in Schoorl, waar de komende weken wordt gewerkt aan de lay-out en de opmaak.
De redactie is er opnieuw in geslaagd om een zeer gevarieerde inhoud te realiseren met 22 onderwerpen/artikelen die ook in grootte sterk van elkaar verschillen.

De korte artikelen betreffen bijvoorbeeld de boerderij van Piet Dam, een rampzalige stranddag van vier Amsterdamse meisjes in 1939, de duinresidentie Prinses zu Wied, de boerenknecht van Johanna’s Hof die met de noorderzon vertrok, de laatste eigenaar van de Rustende Jager, de aardbeienteelt, herinneringen aan de Augustinusschool en de Vogelwerkgroep.

Langere verhalen vertellen over het leven van burgemeester Smeets, dat van muzikant Jan van der Schaaf, missionaris Dirk Schut, de geschiedenis van Atletiekvereniging Castricum en die van verzorgingshuis de Santmark.

Ook de beschrijving van – dit keer – de Castricumse familie Admiraal en de gebruikelijke rubrieken ontbreken niet, waaronder Oud over nieuw, Castricum en Bakkum 100 jaar geleden, de Kroniek 2020 en het Jaarverslag.

Wij hopen het nieuwe jaarboek eind oktober te kunnen presenteren, zodat de bezorging en verzending begin november kunnen plaatsvinden.

Print Friendly, PDF & Email
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties