Het 42e Jaarboek is gepresenteerd

Op vrijdag 1 november vond de presentatie van het 42e Jaarboek van Oud-Castricum plaats in De Duynkant in het bijzijn van zo’n 50 genodigden.

Na een korte presentatie over de inhoud van het boek door Hans Boot en Arend Bron mocht Peter Sibinga, voorzitter van Oud-Castricum, het eerste exemplaar aan mevrouw Chaja Kause-Van Bergen overhandigen. Haar levensverhaal over de Tweede Wereldoorlog wordt in een van de verhalen verteld.

In het 120 pagina’s tellende jaarboek zijn ook dit jaar negentien artikelen te lezen, onder andere over het ontdekte kasteelterrein ’t Blockhuijs aan de Doodweg en geheim agent Co Brandjes. Verder bijdragen over 90 jaar EHBO Vereniging Castricum, de geschiedenis van de Dr. Jacobilaan, de Castricummer en Bakkummer kermissen, kunstschilder Kees Bakker en de drafsport in Castricum met bekende dorpsgenoot Jacques Geluk.

Ook is er aandacht voor de mooie Oosterbuurt, een zilverschat gevonden in een veld in Noord-Bakkum met Spaanse zilveren munten uit 1557-1567, het verhaal achter het oorlogsmonument en de Castricumse familie Sprenkeling. In deze editie zijn er ook foto’s ‘oud over nieuw’ te zien. Naast deze artikelen bevat het 42e Jaarboek de vaste rubrieken: De gebeurtenissen in Castricum en Bakkum honderd jaar geleden (1918), de Kroniek en het Jaarverslag van het afgelopen jaar.

Het jaarboek 2019 is vanaf heden voor € 17,50 te koop bij Boekhandel Laan en in De Duynkant tijdens de openingsavonden op maandag en woensdag en uiteraard op de open zondagen. Mensen die donateur worden ontvangen het boek voor € 16,-. Klik hier voor de inhoudsopgave van het Jaarboek 2019.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *