Gulle gift VCC aan Oud-Castricum

Hans Boot schroeft de deksel van de collectebus los om het geld te kunnen tellen.

Vrouwen Contact Castricum (VCC) hield afgelopen woensdag in sporthal ‘De Bloemen’ haar jaarlijkse ledenbijeenkomst ter gelegenheid van de opening van het nieuwe seizoen. Het is dan een goede gewoonte dat er door de vereniging een gift beschikbaar wordt gesteld voor een goed doel. Deze bestaat uit een vastgesteld bedrag dat wordt aangevuld met giften die tijdens de middag door de leden worden gedeponeerd in een collectebus.

Dit jaar was de keuze gevallen op de Werkgroep Oud-Castricum die het afgelopen jaar veel heeft geïnvesteerd in de uitbreiding van haar onderkomen De Duynkant aan de Geversweg. Omdat er nog wel wat extra geld nodig is voor de aanpak van het interieur, was de werkgroep uiteraard erg blij met het aanbod van VCC.

Guus van der Schaaf overhandigt de gift aan Gerard Veldt.
Guus van der Schaaf overhandigt de gift aan Gerard Veldt.

Als dank gaf Gerard Veldt, die zeven jaar penningmeester van de stichting was en tevens voorzitter van de bouwcommissie voor de verbouw en herinrichting van De Duynkant, voor de circa 70 VCC-leden een boeiende powerpointpresentatie over het ontstaan en functioneren van Oud-Castricum. Hij werd daarbij geassisteerd door Hans Boot.

Daarna werd de film van Anton Visser uit 2015 over de geschiedenis van de Dorpsstraat vertoond die bij vele dames nostalgische gevoelens opriep en de tongen los maakte.

Tot slot overhandigde voorzitter Guus van der Schaaf aan Gerard Veldt de envelop met bekendmaking van het vaste bedrag van 150 euro. De collecte bracht nog eens 137 euro op, zodat de Werkgroep Oud-Castricum een kleine 300 euro aan haar financiële middelen kan toevoegen.

Persbericht van Hans Boot

Print Friendly, PDF & Email
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties