Film ‘de Dorpsstraat’

Doorkijk Dorpsstraat in noordelijke richting ter hoogte van de Burgemeester Mooijstraat in 1960
Doorkijk Dorpsstraat in noordelijke richting ter hoogte van de Burgemeester Mooijstraat in 1960

De film over de Dorpsstraat verbindt het verleden van de Dorpsstraat in Castricum met het heden. Door middel van interviews met diverse oud bewoners van de Dorpsstraat krijgt u een beeld van hoe het leven er toen uitzag. Het leuke is dat soms de geïnterviewden ook op oud film- of fotomateriaal te zien zijn. Alle mensen rond deze film hebben belangeloos meegewerkt.

De volgende mensen vertellen hun verhaal in de film: Pieter Kooijman, Joop Beentjes, Bertus Stuifbergen, Theo van der Meer, Toos Spaan, Ans Mul, Jaap Schoute, Tiny Zijlstra-Dijkman, Peter Admiraal en Gaat Zonneveld-Glorie.

De filmer, Anton Visser zegt: “Tijdens het filmen kreeg het mij steeds meer te pakken. Ik vond het jammer dat het filmen voorbij was, ik was graag nog verder gegaan met dit project, maar het wordt op een gegeven moment toch meer van hetzelfde. Het heeft mij wel een hele andere kijk op de Dorpsstraat gegeven, hij is nu voor mij veel meer gaan leven.”

De onderwerpen die in de film aangekaart worden zijn: de garage Kooijman, de kermis, garage Lute, de tram, Vroem-Vroem, spelen in de Dorpsstraat, slagerij Admiraal en van der Meer, verschil tussen winkelen vroeger en nu en nog veel meer.

Klik op de afbeelding om de film te starten
Print Friendly, PDF & Email
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties