De Zanderij: voor bollen of terug naar de natuur?

In het Nieuwsblad voor Castricum staat deze week artikel 2 in een serie over wat mensen die zich verbonden voelen met deze voor Castricum zo herkenbare ruimte, geschreven door Peter van Eerden.

Deel 2 schetst het portret van Pim van Konijnenburg. Hij kreeg in 2015 de bijnaam ‘redder van de Zanderij’ met zijn aankoop van ruim 2 hectare bollenland. Daarmee dwarsboomde hij, samen met onder andere de gebroeders Koper uit Heemskerk en ‘de protestplatformers’, de plannen van Landal om op die plek een recreatiepark te bouwen. Nu zijn er nieuwe plannen met de Zanderij. Ziet Pim van Konijnenburg meer perspectief voor deze nieuwe plannen?

Lees het artikel hier online op de site van de krant (evenals deel 3 uit de serie en een artikel over de huidige plannen), of lees hier de print van het artikel uit de krant.


De Zanderij in lentetooi, met zicht op de Goudsbergen met het houten huisje ‘De Merel’ (oorspronkelijk van Reinier Duin). Foto uit beeldbank Castricum, nr. 003073) genomen van de Duinenboschweg (nabij de Sifriedstraat).
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *