Dag van de schelpen

Op 4 juli vindt in Castricum de Dag van de Schelpen plaats. Op deze dag draait, zoals u kan verwachten, alles om schelpen. Er is een skulper (schelpenvisser), een schelpentheater, schippersmuziek, een schelpenspel en er zijn schelpenroutes die u kan fietsen.

Stichting Kist heeft een geweldig programma opgesteld. Oud-Castricum levert daaraan een mooie bijdrage. Bij de organisatie van het evenement voorzagen we Stichting Kist van adviezen en informatie. Op de dag zelf staan we van half 2 tot 5 uur met een kraam op het Schulpersplein.

In de kraam kan u terecht voor een van onze fiets- of wandelrouteboekjes. Ook kunnen de bezoekers een kaart raadplegen met daarop de namen die de schelpenvissers gaven aan bepaalde delen van de Schulpvaart. Wie meer wil weten over de schelpenvissers kan in de kraam ons Jaarboek over de schelpenvissers kopen (jaarboek 21, 1998) kopen.

Liever zelf op pad om de wereld van de schelpenvissers te onderzoeken? Download gratis onze izi.TRAVEL fietsroute (met audiobegeleiding): De schulpvaart. Deze tocht van 31 km voert u – uiteraard – langs de Schulpvaart: een natuurlijke waterweg, die met de daarop aansluitende waterwegen tot in de 20e eeuw een belangrijke vaarweg was waarover o.a. het vrachtvervoer tussen Castricum, Limmen en Akersloot plaats vond.

Wil u liever wandelen? Ook de routes Bruisend Bakkum-Zuid (wandelroute) en Rondje om de dorpskerk kan u gratis downloaden.

Wil u ons werk ondersteunen? Wordt dan (voor slechts 16 euro per jaar) donateur van Oud-Castricum. Met dat bedrag ondersteunt u ons werk én u ontvangt in het najaar het jaarboek 2021.

Print Friendly, PDF & Email
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties