Buurtproject in volle gang

Vertelbijeenkomst op 18 mei op Paulusschool  ‘Hoe zag uw buurt er uit in 1967?’

Ger Foeken zal de avond inleiden en met behulp van kaarten en foto’s laten zien hoe de Componistenbuurt, Zeeheldenbuurt en Tulpenveld is ontstaan.  Daarnaast willen we aandacht besteden aan de rol van de kerk in 1967;

– Castricum is van oudsher een katholiek dorp, hoe groot was de invloed van de  katholieke kerk eind jaren zestig en was haar rol aan het veranderen?

– Hoe probeerde  de kerk met beatmissen en dergelijke de jeugd vast te houden? – Hoe ging de jeugd om met kerkbezoek?

– Welke positie namen de protestantse kerken in?

Deze en andere vragen over de rol van de kerk in Castricum in 1967 bespreken we deze avond en we staan stil bij het aanzien van uw buurt in die tijd.

Datum: donderdagavond 18 mei. Aanvang: 20.00 uur  Locatie: Basisschool Paulus Eerste Groenelaan 88. Buurtbewoners en andere geïnteresseerden zijn welkom! Foto’s van uw buurt of het thema stellen wij zeer op prijs!

Lezing 20 juni  20.00 uur

Schrijfster Petra Boers schreef een boek  over Nederland in de jaren zestig, getiteld ‘Ondersteboven’. Ze zal ons testjes laten doen ter beantwoording van de vraag in hoeverre de seksuele revolutie uit die jaren is doorgedrongen. Zij zal daarnaast vertellen over hoe de moraal was toen en waarom en hoe dat verworden is. We horen het graag van haar en zijn benieuwd naar hetgeen ze voor het publiek in petto heeft. Er kunnen deze avond ook foto’s uit het centrum van Castricum uit l967 ingeleverd worden.

De locatie zal t.z.t op deze site nader worden bekend gemaakt.

Huis van Hilde; Verkiezing van DE foto van de buurt voor het centrum van Castricum.

Huis van Hilde stelt op 9 juli haar deuren voor alle Castricummers open om te komen kijken naar foto’s uit het centrum uit 1967, die iedereen in juni en juli heeft kunnen inleveren. In de middag zal in een lezing stil gestaan worden bij de plek van Huis van Hilde in 1967, bij de archeologie van Castricum van 1967 en er kan dus gestemd worden op DE foto van de buurt. Tussen  14 en 16 uur is iedereen welkom!

Print Friendly, PDF & Email
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties