Boek ‘Castricum en Bakkum in de Tweede Wereldoorlog’ gepresenteerd

Ruim 7 jaar is John Heideman al bezig om in binnen en buitenland verhalen van ooggetuigen te achterhalen en archieven uit te pluizen over Castricum en Bakkum tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Vader Henk en zoon John Heideman. De appel ...

Op de werkavonden van Oud-Castricum is hij intussen een bekend gezicht. Zijn vader Henk is de uitgever van 4 (!) fotoboeken over Castricum en Bakkum. John heeft het dus niet van een vreemde dat hij er nu toe is overgaan ook een boek samen te stellen. De oorlogstijd heeft hem van jongs af geboeid. Hij heeft zoveel materiaal verzameld dat er minstens twee delen zullen verschijnen.

Burgemeester Mans (rechts) ontvangt het boek uit handen van de schrijver

In aanwezigheid van heel veel belangstellenden overhandigde  hij  zondagmiddag 27 november het eerste deel aanburgemeester Ton Mans. Dit deel behandelt de periode tot 1942. Onderwerpen als mobilisatie, komst van de bezetters, kunstkelder, evacuatie en arbeidsinzet komen uitgebreid aan de orde. De geschiedenis wordt verteld aan de hand van  brieven, dagboeken en verrassende verhalen. Verder zijn er veel foto’s en documenten in opgenomen. Veel aandacht heeft John besteed aan bronvermelding en ook de vormgeving is zeer verzorgd.
Burgemeester Mans heeft het boek dankbaar in ontvangst genomen en merkte op dat, gelet op het enthousiasme van de schrijver, het tweede deel vast geen zeven jaar op zich zal laten wachten.

Meer informatie is te vinden op de website http://www.castricumbakkumwo2.nl/

Print Friendly, PDF & Email