Bericht van het bestuur van Oud-Castricum en van besturen van historische verenigingen in de regio

Het coronavirus grijpt om zich heen. De overheid heeft duidelijk gemaakt dat veel evenementen niet meer door kunnen gaan.
Analoog aan dit besluit heeft het bestuur van Oud-Castricum besloten dat alle door Oud-Castricum georganiseerde activiteiten tot 1 juni worden geannuleerd.

De wereld wordt geteisterd door het coronavirus. In Nederland heeft de overheid besloten tot het afgelasten van alle publieke evenementen tot 1 juni 2020. Dit geldt ook voor de activiteiten van de historische verenigingen CALU in het kader van de viering van de 75 jarige bevrijding van wereldoorlog II. De historische verenigingen CALU staan helemaal achter dit besluit. Gepland waren een fietstocht waarvan de route door onze 4 dorpen loopt, tezamen met een fietstocht per plaats; een viertal tentoonstellingen rond Wereldoorlog II met de vertoning van een film met regionale gebeurtenissen uit deze periode; de uitreiking van een speciale uitgave van het boek Dagboek van de kapelaans; maar vooral ook de onthulling van een oorlogsmonument ter nagedachtenis van de gesneuvelde vliegers van het Engelse gevechtsvliegtuig bij neergeschoten bij Limmen op 8 september 1944.

Bericht van Besturen van de historische verenigingen CALU (Oud-Castricum, Oud-Akersloot, Oud-Limmen en Oud-Uitgeest)

De gezamenlijke besturen van de historische verenigingen CALU hebben over deze ontstane situatie overleg gevoerd. Met name de onthulling van het monument in Limmen heeft ons doen besluiten al onze activiteiten te verplaatsen naar een later tijdstip, mede afhankelijk van de uitkomst van de landelijke discussie rond een nieuwe datum van de 4 en 5 mei viering.
Wij komen later nog terug met nadere informatie en hopen oprecht dat het coronavirus tegen die tijd geen stoorzender meer zal zijn

Gevolgen van bovenstaande besluiten

Bovenstaande besluiten betekenen dat onderstaande activiteiten tot nader datum afgesteld, resp. uitgesteld worden:

  • open dagen,
  • opening nieuwe tentoonstellingen,
  • film ‘Hoe het hier reilt en zeilt’,
  • uitreiking Dagboek Kapelaans,
  • voorjaarsvergadering,
  • werkavonden op maandag en woensdag,
  • fietstocht en andere activiteiten in het kader van 75 jaar bevrijding

Ook De Duynkant is dicht.

Print Friendly, PDF & Email
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties