Archeologie en film op donateursavond Oud-Castricum

De donateursavond van de Stichting Werkgroep Oud-Castricum wordt dit jaar gehouden op donderdag 14 november om 20.00 uur in de aula van het Clusius College aan de Oranjelaan 2A, 1901 TX in Castricum.

De avond heeft een dubbel programma. Voor de pauze geeft Jan de Koning, oud-dorpsgenoot en archeoloog, een lezing over de vroege middeleeuwen in Castricum en zal daarbij telkens in- en uitzoomen op de wijdere context binnen Noord-Holland, Nederland en Noord-West Europa.
Na de pauze volgt de première van een nieuwe film over Castricums verleden, die door Oud-Castricum in samenwerking met Henk Waal Films is geproduceerd. Onderwerpen zijn o.a. Het huis te Castricum en Kronenburg, de dorpskerk, het railvervoer, de slag bij Castricum, archeologie, de naam Castricum en de Tweede Wereldoorlog.

De toegang voor de donateurs (en hun huisgenoten) is gratis op vertoon van de brief die zij in het 42e Jaarboek van de werkgroep hebben ontvangen. Andere belangstellenden zijn ook van harte welkom, waarvan een bijdrage van € 2,- wordt gevraagd. Ter plaatse donateur worden kan ook.   

Print Friendly, PDF & Email
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties