Oud-Castricum en project ‘Castricum 75 jaar vrij’

Leerlingen interviewen Anneke van der Kamp

Ook dit jaar werkt Oud-Castricum mee aan het educatieve project ‘Castricum 75 jaar vrij’. Vorig jaar uitgevoerd met groep 7 van basisschool Visser ’t Hooft uit Castricum; dit jaar doen er maar liefst vier basisschoolklassen van 3 scholen uit Castricum mee aan het project: groep 8 van de Juliana van Stolbergschool, groep 7 van de Visser ’t Hooftschool en 2 groepen 8 van Helmgras.

In groepjes van drie interviewen leerlingen een oudere uit Castricum (en omstreken) over zijn of haar persoonlijke herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog. De leerlingen nemen dit interview op met een i-pad en maken er een filmpje van maximaal vijf minuten van.

Vervolgens is er een voorstelling in De Hoep, waar alle filmpjes van de klas worden vertoond in bijzijn van de geïnterviewden, de leerlingen, ouders, grootouders en elke andere geïnteresseerde.

Twee voorstellingen zijn al geweest en ze waren beide heel bijzonder.

Op 25 juni zijn de laatste twee voorstellingen in De Hoep, om half elf en om één uur. In de ochtend zullen er ook filmpjes te zien zijn met werkgroepleden, te weten over de jeugd van Niek Kaan en Anneke van der Kamp. Iedereen is welkom om deze voorstellingen bij te wonen.

De films die al zijn gemaakt zijn te bekijken op de website https://castricum75jaarvrij.nl/

Print Friendly, PDF & Email
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties