18 mei – Vertelbijeenkomst voor Componisten/Zeeheldenbuurt en Kooiweg-Noord

Na vier succesvolle vertelbijeenkomsten  van de Werkgroep Oud-Castricum in het kader van haar 50-jarig jubileum, zijn deze maand de Componistenbuurt in combinatie met de Zeeheldenbuurt en Kooiweg-Noord aan de beurt.

Omgeving Kooiplein rond 1967. Links op de achtergrond de Betlehemkerk.

Op donderdagavond 18 mei worden alle bewoners van deze buurten en ook andere belangstellenden in de gelegenheid gesteld om in de Paulusschool  verhalen over de buurten uit te wisselen  en foto’s in te leveren.

Oud-gemeenteambtenaar  Ger Foeken zal om 20.00 uur de avond inleiden door aan de hand van foto’s en kaarten te laten zien hoe de betreffende buurten zijn ontstaan.

De bijeenkomst gaat behalve over de buurten ook over het thema ‘de kerk in 1967’.  Hoe was de rol van de kerk toen, hoe bepalend was die in het dagelijks leven en wat merkte je bijvoorbeeld van de maatschappelijke veranderingen in de kerk? Heeft u nog doopjurken uit die tijd of foto’s van de eerste communie? Ging u naar de beatmis of stiekem helemaal niet meer? Bestond de biecht nog? Dit zijn typische onderwerpen van de katholieke kerk, maar we zijn ook geïnteresseerd welke rol de protestantse kerk in die jaren speelde. Genoeg herinneringen dus om op te halen!

Iedereen is van harte welkom bij de gratis vertelbijeenkomst van Oud-Castricum op 18 mei op de basisschool Paulus aan de Eerste Groenelaan 88. Aanvang 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur. Foto’s van het kerkelijk leven of van genoemde buurten van omstreeks het einde van de jaren ’60 zijn zeer welkom en zullen ter plekke op fotopanelen tentoongesteld worden. Een foto inleveren kan tijdens de vertelbijeenkomst of per mail.

Print Friendly, PDF & Email
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties