In memoriam Ger van Geenhuizen (Jaarboek 22 1999 pg 32)

Niets uit deze publicatie mag worden overgenomen zonder toestemming van de Stichting Werkgroep Oud-Castricum.


Jaarboek 22, pagina 1

In memoriam Ger van Geenhuizen

Gerrit van Geenhuizen
Gerrit van Geenhuizen

Gerrit van Geenhuizen is op 9 maart 1999 op 70-jarige leeftijd overleden. Hij werd al vanaf 1970 betrokken bij de activiteiten van de Werkgroep Oud-Castricum door zijn zoon Bob, die destijds enthousiast deelnam aan de archeologische opgravingen. Ger van Geenhuizen voelde zich door zijn historische interesse en door de activiteiten van zijn zoon steeds meer bij het wel en wee van de werkgroep betrokken en werd in 1972 lid.

Toen in 1974 oud-wethouder Klaas Veldt vanwege zijn hoge leeftijd het voorzitterschap van de Werkgroep wilde neerleggen, werd er niet vergeefs een beroep op Ger van Geenhuizen gedaan om deze taak op zich te nemen. Dat voorzitterschap heeft hij gedurende een zeer lange periode (17jaar) tot in 1991 bekleed. Een periode waarin de werkgroep een enorme groei heeft meegemaakt en veel activiteiten onder zijn bezielende leiding werden ontplooid. De werkgroep groeide naar ruim 800 donateurs, werd in 1975 omgevormd naar een stichting en gaf in datzelfde jaar een rapport uit met als titel ‘Een toekomst voor Castricum’s verleden’ met een inventarisatie van waardevolle historische panden, straatbeelden en landschappen als oproep aan het Gemeentebestuur om uitermate zorgvuldig met historisch Castricum om te gaan.

In deze periode van 17 jaar zijn vele opgravingen verricht, werden verscheidene tentoonstellingen en dia-avonden georganiseerd en werd gestart met de uitgifte van een jaarboekje. Tot aan zijn overlijden was Ger van Geenhuizen actief voor Oud-Castricum.

Wij bewaren aan hem de herinnering van een zeer toegewijde en enthousiaste voorzitter en een gewaardeerd werkgroepslid.

Print Friendly, PDF & Email
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties