Uitleg foto- en kunstbeeldbank

Wat is er te vinden in de fotobeeldbank en de kunstbeeldbank en hoe kunt u deze banken doorzoeken?

In onze fotobeeldbank vindt u foto’s en prenten van historisch Castricum. U kunt de fotobeeldbank doorzoeken op woorden, of een deel van een woord, in de titel of de beschrijving van de afbeeldingen. Onderaan de webpagina van de fotobeeldbank kunt u ook afbeeldingen selecteren op rubriek, straatnaam of datering (per periode van 5 jaar). Als u weet welk nummer een afbeelding heeft in de database, dan kunt u ook daarop zoeken.

Naast de algemene collectie van foto’s en prenten, hebben wij ook een kunstbank: een collectie foto’s van kunstwerken die historisch Castricum als onderwerp hebben, bijv. gebouwen of natuurgebieden. Op deze pagina bieden wij u een overzicht van alle kunstwerken die wij digitaal hebben opgeslagen. U kunt dit overzicht niet apart doorzoeken.

  • Voor het bestellen van een afdruk van een foto (uit de fotobeeldbank of uit de kunstbank) gaat u naar onze ‘winkel’ (punt 4: foto’s bestellen)
  • Hebt u een aanvulling op of bijdrage voor een van de foto’s in dit deel van de informatiebank? Maak dan gebruik van het reactieformulier onderaan de pagina van die foto.
  • Hebt u een bijdrage voor onze informatiebank? Stuur een mailtje naar archiefbeheer@oud-castricum.nl.
Fotobeeldbank
Kunstbeeldbank
Print Friendly, PDF & Email