Uitleg informatiebank strandvondsten

Wat is er te vinden in de informatiebank met historische strandvondsten en hoe kunt u het vinden?

De informatiebank van het voormalige Strandvondstenmuseum bestaat uit ruim 1.000 advertenties en foto’s van (nieuws)berichten over gebeurtenissen die plaatsvonden aan onze Castricumse kust. De berichten gaan terug tot het jaar 1700 en zijn voor het merendeel verkregen door onderzoek van Wim Degeling. U kunt zoeken in de strandvondstenbank op (delen) van woorden in de titel of de beschrijving, of (indien bekend) op hekje (#) in combinatie met het recordnummer. U kunt ook materiaal selecteren door te klikken op een van de rubrieken onderaan deze pagina.

  • Voor het bestellen van een afdruk van een foto uit een van onze informatiebanken gaat u naar de pagina ‘publicaties’ in onze ‘winkel’.
  • Hebt u een aanvulling op of bijdrage voor een van de advertenties en berichten in dit deel van de informatiebank? Maak dan gebruik van het reactieformulier onderaan de pagina van dat record.
  • Hebt u een object of document dat u ter beschikking wil stellen van Oud-Castricum? Stuur een mailtje naar beeldbank@oud-castricum.nl.
Print Friendly, PDF & Email