Uitleg bevolkingsregisters Castricum

Welke bevolkingsregisters kunt u vinden in de informatiebank en hoe kunt u die vinden?

Elke gemeente werd verplicht om vanaf 1850 een registratie van haar inwoners bij te houden. Deze registratie werd ongeveer elke tien jaar herhaald. In dit deel van de informatiebank vindt u bevolkingsregisters van van Castricum en Bakkum uit de periode 1850-1939.

In de gemeente Castricum werden de registers geordend per wijk en van huis tot huis. De registers bevatten veel informatie over de inwoners en over mogelijke inwonenden, o.a. geboortejaar, beroep, ingekomen en vertrek uit de gemeente en overlijdensdatum. U kunt deze bevolkingsregisters specifiek doorzoeken op (een deel van) de familie- of voornaam, geboorteplaats of straat of (indien bekend) op hekje (#) gevolgd door het recordnummer. U kunt hieronder aangeven op welk veld u wilt zoeken. U kunt ook zoeken op andere woorden in de beschrijving, bijv. op beroep of op datum. Kies dan voor ‘zoeken in alle velden’. In verband met de privacywetgeving zijn alleen de registerkaarten tot en met 1920 volledig openbaar. De gegevens van 1921 t/m 1939 zijn deels online en deels in het gebouw van de stichting op verzoek beschikbaar.

Let op: Geconstateerde fouten worden gecorrigeerd met in het opmerkingenveld de originele gegevens van de bevolkingskaart. Indien bekend, wordt bij het veld ‘Huizing (straat, nummer)’ het adres van nu vermeld.

  • Voor het bestellen van een afdruk van een record uit het bevolkingsregister gaat u naar de pagina ‘publicaties’ in onze ‘winkel’.
  • Hebt u een aanvulling op of bijdrage voor een van de records in dit deel van de informatiebank? Maak dan gebruik van het reactieformulier onderaan de pagina van dat record.
  • Hebt u een bijdrage voor een van de andere onderdelen van de informatiebank? Stuur een mailtje naar beeldbank@oud-castricum.nl.
Print Friendly, PDF & Email