Panorama Krommeniedijk

 

PanoramaKrommeniedijk
Panorama Krommeniedijk

In het fort bij Krommeniedijk zijn allerlei tekeningetjes op de muur te vinden, van kleine vogeltjes tot een simpel zelfportret. In één van de ruimtes is een fraai panorama van de omgeving geschilderd. Genoeg inspiratie dus om een dag lekker te gaan tekenen en schilderen.

Op zondag 25 september zijn kinderen en hun (groot)ouders van harte welkom om te schilderen in het fort. Bij goed weer kan er buiten geschilderd worden, maar ook binnen zijn genoeg interessante plekjes te vinden. Leden van de Krommenieër Schilderskring helpen de schilders en tekenaars op weg. Ook zorgen ze voor voldoende materialen. Elders in het gebouw exposeren leden van de Schilderskring hun werk. Natuurlijk krijgen ook de werken die op deze dag gemaakt worden een plaatsje.

Ook voor andere belangstellenden is er 25 september genoeg in het fort te doen. Leden van re-enactmentgroep Nederland Neutraal nemen bezoekers mee terug naar het soldatenleven van 1916. Ze trekken hun uniform aan, nemen hun veldkeuken mee en kunnen bijna alle vragen van bezoekers beantwoorden. Hun belevenissen passen goed bij de recent geopende tentoonstelling over de Eerste Wereldoorlog. Om 14.00 uur geeft de heer J.H.J. Andriessen van de Stichting Studiecentrum Eerste Wereldoorlog een lezing over de vraag ‘Was Duitsland schuldig aan het ontstaan van de Eerste Wereldoorlog?’

De open dag is een mooie gelegenheid om een bezoek te brengen aan een van de tentoonstellingen in het fort. Het aanbod is zeer gevarieerd: van archeologie en de geschiedenis van Uitgeest, Krommenie en de Stelling van Amsterdam tot het landschap en de vogels in de omgeving. Enthousiaste gidsen staan klaar om bezoekers rond te leiden in het gebouw. Kinderen kunnen een speurtocht doen en voor jongeren is er het interactieve fortenspel ´Spion in de Stelling´.

Het fort bij Krommeniedijk is op 25 september open van 10.00 tot 16.00 uur. De toegang bedraagt € 2,- (tot 12 jaar gratis). De schilderworkshop kost € 2. Vooraf aanmelden is niet nodig. Het fort ligt aan de Lagendijk 22 in de gemeente Uitgeest.

Meer informatie: www.fortbijkrommeniedijk.nl.

 

Algemene gegevens:

Monument:       Fort bij Krommeniedijk

Bezoekadres:   Lagendijk 22, Uitgeest

Organisatie:      Vrijwilligerswerkgroep Fort bij Krommeniedijk

I.s.m.:             Krommenieër Schilderskring ´80; Nederland Neutraal

Contactpersoon:  Jaap van Harlingen, Uitweg 30, 1562 GB Krommenie

Telefoon:           075 6403850

Email:              jvanharlingen@planet.nl

Print Friendly, PDF & Email
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties