Zoekresultaat:    1980-1985     

Klik hier voor een uitleg over het gebruik van de informatiebank strandvondsten

Aantal gevonden publicaties : 5   (uit: 879)


Uitgebreid zoeken

Klik op publicatie voor vergroting en meer informatie

1. Database nr.: 00146  
Boren bij Caastricum
Opmerkelijke berichten           (24 Mei 1982)   
Het boren naar olie en gas in de Noordzee gaat onverminderd voort en zelfs vlak voor de Nederlandse kust.Voor Castricum is nu dit platform neer gezet, waarop intussen het werk al is begonnen. Met helder weer kan men het gevaarte vanaf het strand zien staan. Dergelijke bieden werk-en verblijfsruimte aan plm. 40 personen. Rechts ziet men het landingsdek voor helicopters met dergelijke toestellen wordt een belangrijk deel van de bevoorrading verzorgd
 

2. Database nr.: 00296  
Boren bij Castricum
Boren naar gas           (29 Mei 1982)   
Het boren naar Olie en gas in de Noordzee gaat onverminderd voort- en tot vlak onder de Nederlandse kust. Voor Castricum is nu dit boorplatvorm neergezet, waarop intussen het werk al begonnen. Met helder kan men het gevaarte vanaf het strand zien staan. Dergelijke platforms bieden werk- en verblijfsruimte aan plm. 40 personen. Rechts ziet men het landingsdek voor helikopters; met dergelijke toestellen wordt een belangrijk deel van de bevoorrading verzorgd.
 

3. Database nr.: 00627  
Gekraakte boerderij ontruimd
Ontruiming           (1984)   
Een peloton van de mobiele eenheid heeft Maandagavond op verzoek van de provincie Noord-Holland een gekraakte boerderij in het duingebied bij Castricum ontruimd. De circa dertig krakers hadden de toegangswegen met brandende takken en andere voorwerpen geblokkeerd.
De ontruiming was het sluitstuk van een lange juridische procedure waarmee de provincie een kunstenaar die de boerderij in Januari 1963 kraakte tot vertrek dwong.
De Provincie wil het pand gebruiken om er een werkelozen project in te starten.

 

4. Database nr.: 00730  
Boren bij Castricum
Platvorm           (29 Mei 1982)   
AMSTERDAM- Het boren naar olie en gas in de Noordzee gaat onverminderd voort.AMSTERDAM- voor Castricum is nu dit boor platvorm neergezet,waarop het werk al is begonnen.
Met helder weer kan men het gevaarte vanaf het strand zien staan. Dergelijke platforms bieden werk en verblijfsruimte aan plm 40 personen. Rechts ziet men het landingsdek voor helikopters; met dergelijke toestellen wordt een belangrijk deel van de bevoorrading verzorgd.

 

5. Database nr.: 00741  
De Viskotter Eban IJM 18
Strandingen           (20 augustus 1981)   
is gisteren tijdens slecht weer op het strand tussen Castricum en Egmond gelopen.
 

 

Uitgebreid zoeken

Laatste wijziging binnen getoonde publicaties: 6 maart 2020