Zoekresultaat:    1890-1895     

Klik hier voor een uitleg over het gebruik van de informatiebank strandvondsten

Aantal gevonden publicaties : 6   (uit: 879)


Uitgebreid zoeken

Klik op publicatie voor vergroting en meer informatie

1. Database nr.: 00223  
H.H. Schelpkalkfabrikanten
Schelpen           (7 Februari 1894)   
Te koop aangeboden een flinke partij, eerste kwaliteit in het Noord - Zeestrand geviste schelpen.Brieven franco aan G.Louter te Castricum N:H.
Enigste adres´ G.Louter, aldaar.

 

2. Database nr.: 00267  
Jhr. Mr.H.Gevers
Geversduin           (25 Mei 1895)   
BURGEMEESTER van Heemskerk, zijn door de jachtopzieners op verschillende tijden drie doden fazanten gevonden, waarvan de krop en de maag gevuld waren met groene erwten, welke bij onderzoek met arsenicum bleken vergiftigd te zijn. Hetzelfde was het geval met een hoopje groene erwten dat in de nabijheid van de dode dieren werd gevonden werd. Ondanks het ingestelde onderzoek is men nog niet op heden den dader van deze vergiftiging nog niet op het spoor.
 

3. Database nr.: 00292  
Onder de gemeente Castricum
Lijk gevonden           (7 Maart 1893)   
Is aan het strand het lijk gevonden van een bejaarde man, die aldaar enige dagen in de duinen had rondgezworven. Op het lijk werd gevonden ene beurs met ongeveer 8 gulden.
Het lijk is herkend als zekere J.V., Die aldaar 25 jaren geleden vrouw en kinderen verliet sedert een zwervend leven leidde en nu bij zijn terugkeer zijn vrouw met een ander gehuwd vond.

 

4. Database nr.: 00523  
De Burgemeester van Castricum roept ter Reclame op,
Strandvonderij           (17 Augustus 1895)   
De Burgemeester van Castricum J.MOOIJ Castricum roept ter reclame op, den rechthebbenden op de zuivere opbrengst van de op 13 dezer aldaar verkochte + 290 BALKEN, merk HK, op het strand zijner gemeente aangespoeld.
De Burgemeester van Castricum,
J.MOOIJ.
Castricum, 17 Augustus 1895.

 

5. Database nr.: 00572  
Nog ene bijzonderheid uit de valse
Valse munters           (1892)   
Nog ene bijzonderheid uit de valse-munters- geschiedenis te Castricum. Den 19n dezer werd op last van den officier van Justitie te Alkmaar gezocht naar een zakje met valse guldens, dat de aanvankelijk weggevluchte arrestant den 18n in de duinen onder Castricum had verborgen. Hierop gingen uit de brigadiers Koster, van Alkmaar, Den Hertogh, van Uitgeest, den rijksveldwachter G.J.Bannink, en de gemeente veldwachter van Castricum. Na enige uren zoeken mocht't den rijksveldwachter Bannink gelukken een zakje met guldens te vinden, en wel 33 stuks, elk afzonderlijk in een stukje papier gewikkeld; zij bleken alle vals te zijn
 

6. Database nr.: 00756  
H.H. JAGERS
Jagers           (17 December 1894)   
Te koop aangeboden een partij levende DUINKONIJNEN. Te bevragen, fr br. motto konijnen bij
J.J.Res, Boekhandel Castricum.

 

 

Uitgebreid zoeken

Laatste wijziging binnen getoonde publicaties: 7 maart 2020