Zoekresultaat:    Geversduin   (in veld: Rubriek)     

Klik hier voor een uitleg over het gebruik van de informatiebank strandvondsten

Aantal gevonden publicaties : 10   (uit: 879)


Uitgebreid zoeken

Klik op publicatie voor vergroting en meer informatie

1. Database nr.: 00203  
Romantisch aan zee
Geversduin           (13 November 1934)   
Nee, meneer- het is niet waar, dat de duinen niet anders zijn dan een hobbelige zandvlakte met ongebaande wegen - en dat het zo eentonig is het water van de zee! De zee is rijk en het duin is zo verscheidene als geen andere plaats.... Je vindt er van alles en je vindt altijd wat! In de ouden tijd was er vol leven als de jachthuis leek wel een herberg. Van alle streken kwamen de gasten .... Ik heb nog gejaagd met Prins Hendrik meneer.... Zo vertellen de oude Castricummers van hun Geversduin. Zij raken niet uitgepraat. En ze hebben gelijk.... Van alle duingebieden is Kennemerland is het Geversduin het rijkste en meest romantische het weelderigste en het fantastische ....
En ofschoon nu de toegangen tot de duinen van de weg zijn afgesloten, is sinds een jaar - op vertoon van dag- of seizoenkaart die aan het Rentmeestershuis en zomers aan het station verkrijgbaar - het Geversduin voor vreemdelingen opengesteld .
En voor wie het weet is het een openbaring, dat daar n eeuwenoud en ongeschonden Natuur- Reservaat ligt van uren gaans op nog geen half uur sporen van Amsterdam

 

2. Database nr.: 00232  
Geversduin
Geversduin           (23 November 1926)   
De Jacht op het landgoed Geversduin.
 

3. Database nr.: 00233  
Op het landgoed ,,Geversduin'' bij Castricum is zaterdag een wedstrijd in het
Geversduin           (23 November 1926)   
Apporteren van jachthonden van wild door jachthonden gehouden. Baron van Tuyll van SerooSeroos- kerken schieten op fazanten. De hond ,,Pan van Eichenhorst'' brengt een geschoten vogel aan.
 

4. Database nr.: 00267  
Jhr. Mr.H.Gevers
Geversduin           (25 Mei 1895)   
BURGEMEESTER van Heemskerk, zijn door de jachtopzieners op verschillende tijden drie doden fazanten gevonden, waarvan de krop en de maag gevuld waren met groene erwten, welke bij onderzoek met arsenicum bleken vergiftigd te zijn. Hetzelfde was het geval met een hoopje groene erwten dat in de nabijheid van de dode dieren werd gevonden werd. Ondanks het ingestelde onderzoek is men nog niet op heden den dader van deze vergiftiging nog niet op het spoor.
 

5. Database nr.: 00387  
Geversduin
Geversduin           (24-10-1934)   
Zeker niet meneer.... Voor de pacht ook. En voor het houtkappen! Het duingebied was een een groot bedrijf. In de oorlogsjaren zijn er uit dit Geversduin nog voor zeventig duuzend gulden hout verkocht.... En drie kwartier ver 't duin in, daar ligt nog de boerderij - de Brabantse landbouw, noemen wij dat.... Daar woonde vroeger de rentmeester, zogezegd. Die ging Zondags- morgens met z'n gezin in 'n boerenwagen naar Castricum ter kerk. En in't najaar zat hij drie dagen in de week van 's morgens tot 'savonds in 't dorp om de pacht te ontvangen. Dus daar kwam wat binnen...! toen hadden de duinboeren 't nog best! later na de oorlog - was er land tekort en toen zijn er grote percelen geslecht. Dat koste geld en nou brengt 't niet meer op....
 

6. Database nr.: 00411  
Voortaan een toegangsbewijs voor alle terreinen.
Geversduin           (17 Januari 1947)   
Met ingang van 1942 al zijn duinterreinen toegangkelijk op een toegangskaart. Het provinciaal Waterleidingsbedrijf van Noord-Holland stelt met ingang van al zijn duinterreinen toegangkelijk op een toegangskaart,welke a 10 ct per persoon per persoon per dag verkrijgbaar is. Tot dusver
was voor elk der terreinen Bergen, Egmond-Bakkum, Castricum, Heemskerk, en Wijk aan Zee een aparte kaart nodig.
Deze maatregel stelt een recreatieterrein van groote schoonheid voor het publiek open en geeft voorts gelegenheid nader kennis te maken met het nog weinig bekende terrein Castricum het z.g. Geversduin dat voor natuurliefhebbers wel zeer aantrekkelijk is.Het verbod om buiten de paden te gaan, zoals dat voor enige der terreinen gold, is tegelijk opgeheven.

 

7. Database nr.: 00526  
Jacht
Geversduin           (12 Januari 1923)   
Het ,,Gevers-duin'' (BRABANTSE LANDBOUW) gelegen onder de gemeente Castricum, ter grote van ruim 800 H.A. IS TE VERPACHTEN.
Voor inlichtingen gelieven gegadigden zich te wenden tot de Heren PRUYSER & CO, LELIEGRACHT 25 AMSTERDAM

 

8. Database nr.: 00604  
Aankoop van duinterrein
Geversduin           (25 maart 1933)   
Ged. Staten van Noord-Holland stellen voor van de N.V. Hollandse Duinmaatschappij voor den prijs van f 625.000 aan te kopen het zogenaamde Geversduin. Dit is gelegen onder Castricum en Heemskerk, is 744 H.A. groot en grenst aan het Provinciaal landgoed.
 

9. Database nr.: 00641  
Geversduin
Geversduin           (23 November 1926)   
Op het landgoed Geversduin bij Castricum werd Zaterdag een wedstrijd gehouden het apporteren van wild door jachthonden, tijdens een daar gehouden jacht. Een foto van Baron van Tuyll van Serooskerken, terwijl deze op fazanten schiet.
Op de voorgrond de hond Pan van Eichenhorst die een aangeschoten vogel brengt.

 

10. Database nr.: 00714  
Een Jachtmoment op het landgoed Geversduin
Geversduin           (23 November 1926)   
EEN WEDSTRIJD in het apporteren van wild door Jachthonden
 

 

Uitgebreid zoeken

Laatste wijziging binnen getoonde publicaties: 4 februari 2020