Zoekresultaat:    Aanspoelsel   (in veld: Rubriek)     

Klik hier voor een uitleg over het gebruik van de informatiebank strandvondsten

Aantal gevonden publicaties : 1   (uit: 879)


Uitgebreid zoeken

Klik op publicatie voor vergroting en meer informatie

1. Database nr.: 00366  
Aangespoelde lijken
Aanspoelsel           (7 November 1914)   
Op verschillende plaatsen op onze kust zijn de laatste dagen lijken aangespoeld van opvarenden der 3 tot zinken gebrachte Engelse kruiser. Te Noordwijk aan Zee werden Zaterdagavond de aangespoelde lijken aangespoeld van opvarenden der 3 tot zinken gebrachte kruisers gevonden. En Zondagavond waren er reeds 25 aangekomen, de meesten ongekleed en zonder noemenswaardige en herkenningsteken. Ze werden vervoerd naar de algemene begraafplaats en er werd terstond werk van gemaakt om te kisten.Vooraf werden ze gefotografeerd en zorgvuldig is alles opgetekend wat de identiteit zal kunnen vaststellen
sommige nog geld bij zich! Op een lijk o.a. nog een waarde f 80 gevonden. voortdurend is men op het strand, om uit te kijken. Ook zijn banken, roeispanen enz.komen aanspoelen. Hedenmorgen zou de begrafenis plaats hebben.
Zondagmiddag is aan het strand nabij Scheveningen het lijk aangespoeld van een blijkens de kleding Engelse officier. Maandagochtend is er weer een lijk even later bij de Wassenaarseslag.
In totaal zijn zijn er nu reeds aangespoeld is te Noordwijk aan Zee ongeveer 30 lijken
te s'Gravenzande 18, te Scheveningen 16, te Monster 4, te Katwijk 3, en 1 lijk te Castricum. Nog meldt men ons uit Hoek van Holland; In de loop van dag zijn hier Maandag 22 lijken aangedreven, alsmede enig wrakhout, waaronder een tafellade waarin een gouden horloge met ketting,een revolver enz, In de kast van het horloge stond een Hollandse inscriptie.

 

Laatste wijziging binnen getoonde publicaties: 4 juni 2018