De beeldbank van het Strandvondstenmuseum bestaat uit ruim 1.000 advertenties en foto's van (nieuws)berichten over gebeurtenissen die plaatsvonden aan onze Castricumse kust. De berichten gaan terug tot het jaar 1700 en zijn voor het merendeel verkregen door onderzoek van Wim Degeling. U kunt zoeken in de strandvondstenbank op (delen) van woorden in de titel of de beschrijving, of (als u dat weet) op het recordnummer. U kunt ook materiaal selecteren door te klikken op een van de rubrieken onderaan deze pagina.

Hebt u een bijdrage voor onze informatiebank? Stuur een mailtje naar beeldbank@oud-castricum.nl.

Vorige object       Volgende object

 
   
 

Database nr. : 00603
 
Titel : Finse houtboot onder Castricum op zandbankgelopen
Datering : 1935
Beschrijving : Vannacht om twee uur bij mistig weer op het strand onder Bakkum ter hoogte van kilometer paal 44 de Finse houtboot Diana op de derde zandbank vanuit de kust gelopen. De boot ligt ver uit de kust. Reddingboten uit IJmuiden en Egmond aan Zee zijn in de nabijheid, terwijl ook twee sleepboten ter assistentie aanwezig zijn.
De Kapitein van de gestrande boot weigert echter tot dusver alle assistentie. Hij zal bij hoog water trachten vlot te komen. Er is een kalme zee en er bestaat geen gevaar voor de bemanning.
Te omstreeks half zeven is de is de reddingboot van Egmond uitgevaren. Van Den Helder is de sleepboot Utrecht van het bureau Wijsmuller en van IJmuiden zijn de sleepboten
,,Nestor'' en ,,Stentor" ter assistentie uitgevaren. Omtrent de stranding van de houtboot ,,Diana'' op de derde zandbank vanuit de kust van Bakkum gemeente Castricum
vernemen wij nog nader. Drie sleepboten de ,,Hector'' en de ,,Nestor'' uit IJmuiden en de ,,Utrecht" uit Den Helder alle van de firma Wijsmuller en Co, bevinden zich bij de ,,Diana'' evenals een kleine sleepboot van de visserij uit IJmuiden.
Maandagochtend zes uur werd de stranding ontdekt door den strandjutter Engel de Groot
uit Egmond. Onmiddelijk waarschuwde men de kustwacht.
Om halfacht acht uur was de was de roeireddingsboot van Egmond aan Zee bij het schip.
Om half negen kwam de ,,Neeltje Jacoba'' uit IJmuiden bij de ,,Diana" aan. Daar de assistentie van de reddingboot niet nodig was, keerden zij tegen zij tegen half elf weer naar hun standplaatsen terug. Zoals reeds gemeld zal de kapitein trachten bij bij hoog water het schip op eigen krachtweder vlot te krijgen.
 
Vinder :
Eigenaar :
Collectienaam : Stranding Diana
Rubriek : Strandingen
Naam krant : Nieuws Blad van het Noorden
Jaargang nr. : 10 December 1935
 
 

 

Heeft u aanvullende informatie over bovenstaande publicatie?
Wij vernemen dat zeer graag van u via het  

Uitgebreid zoeken
 

Record aangepast: 08 maart 2019