Klik hier voor een uitleg over het gebruik van de fotobeeldbank en de kunstbeeldbank

SPECiale omgeving : 5   (externe gebruiker beeldbank)

Vorige object       Volgende object

 
   
 

Database nr. : 503859
 
Titel : Opening van de EHB0-wagen.
Plaats/dorp : Castricum aan Zee
Adres : Strand
Datering : 1965
Beschrijving : V.l.n.r. op de eerste rij burgemeester Smeets , de dames Kruchel, Schefferlie en voorzitter van Staveren. Daar achter Tiny Kabel en de heer Bloedjes, gemeente-secretaris Louter, wethouder Veldt, Tromp en secretaris Veenstra.

Naast de reddingsbrigade maakt ook de bezetting van de EHBO-post zich jaar in jaar uit op het strand verdienstelijk bij ongevallen en het terugvinden van zoekgeraakte kinderen. Er zijn totaal circa 50 mensen beschikbaar voor de diensten die twee keer per dag door minimaal twee personen worden gedraaid. Bekende EHBO' ers die zich lange tijd voor de vereniging hebben ingezet zijn de dames Schefferlie en Teiwes. Van de heren kunnen onder andere Sip Veenstra en zijn zoon Cor Veenstra , Anton de Graaf en Arie Meyne worden genoemd.
De behandelingen op het strand betreffen doorgaans kneuzingen, splinters, snijwonden en beten van kwallen of pietermannen. Daarnaast komt men ook in actie als iemand gereanimeerd moet worden. Voor het vervoeren van slachtoffers wordt vaak de auto of zelfs de boot van de reddingsbrigade gebruikt. Ook gebruikt de EHBO de strandrolstoel van de 'Albatros' voor gewonden die niet meer in staat zijn om te lopen. Aangezien de ambulances niet verder kunnen komen dan de strandafgang, moeten de patiƫnten namelijk altijd per auto, rolstoel of brancard hiernaar toe worden gebracht. De EHBO heeft een goede samenwerking opgebouwd met de plaatselijke huisarts Leemhuis, die eveneens praktijk houdt op het kampeerterrein Bakkum. De melding van een kind dat vermist wordt, gebeurt bij de CRB, die vervolgens op zoek gaat. Als het kind terecht is, wordt het opgevangen door de EHBO, waarna de vraagtekenvlag wordt gehesen.
 
Fotograaf :
Collectie : WOC digitaal
Rubriek : Sport / Vereniging
Subrubriek : EHBO
Categorie : Foto: z/w
 
Google kaart : 52.55647, 4.60609
 
Bovenstaand beeld kan men zelf aanpassen (onder meer in- en uitzoomen).
Refresh de pagina (F5) om het oorspronkelijke beeld weer te verkrijgen.

Klik op het vierkantje rechtsboven om de afbeelding vergroot weer te geven.
Aangeleverd door :
 

Vorige object   Volgende object

Heeft u aanvullende informatie over bovenstaande foto?
Wij vernemen dat zeer graag van u via het  

Uitgebreid zoeken
 

Record aangepast: 08 maart 2021