Klik hier voor een uitleg over het gebruik van de informatiebank artikelen en documenten

 
 

 
 

 

Uitgebreid zoeken

Documentnummer : 00082
 
Titel : Advertenties Geregtelijke Aankondigingen
Auteur :
Datering : 01 juli 1842
Beschrijving : Verzoekschrift , gedateerd 25 juni 1842 door Jan Meute , wonende aan de Zandpoort en Agatha Straatjes, wonende aan de Helder tot dagvaarden van Gerrit Koeleveld, waartoe zij domicilie hebben gekozen bij mr. Jan Willem Willekes, procureur bij de Arrondisements-Rechtbank te Haarlem.
Bijzonderheden Gerrit Koeleveld:
Woonde in Castricum, aldaar geboren 10 maart 1788, ouders Crelis Jz. Koeleveld en Antje Gerritsd. Binthaak. Gedaagde viel onder de Franse conscriptie in het 25e regiment infanterie, destijds in garnizoen in Haarlem, waarheen hij zich 15 april 1811 vanuit Castricum begaf om te worden ingelijfd. Vandaaruit is hij naar Duitsland vertrokken en niet teruggekeerd. Er is 30 jaar niets van hem vernomen.
De gedaagde Gerrit Koeleveld tekende op 18 mei 1811 (met een kruisje, hij kon niet schrijven) een onderhandse volmacht betreffende de bezittingen die hij achterliet, waarbij hij gedurende zijn diensttijd tot administrateuren aanstelde Sijmen Duijnmaaijer (bouwman), Jan Bruinswaard (duijnmaaijer) en Floris Cornelis Twisk (schulper en bouwman), allen wonende te Bakkum, van wie alleen Floris Twisk nog in leven is. De volmacht werd geregistreerd bij de ontvanger Crommelin te Haarlem tegen een regt van f. 1,10. Na de datum van de volmagt zijn 31 jaar verlopen, 20 jaar meer om volgens het Burgerlijk Wetboek, artikel 526, een verklaring van vermoedelijk overlijden op te stellen.
Eisers willen, dat Gerrit Koeleveld 'vermoedelijk overleden' wordt verklaard.
Op 4 oktober 1842 zal daartoe een rechtszitting van de Arrondisements-Rechtbank te Haarlem plaatsvinden in het Paleis van Justitie in de Zijlstraat. Indien gedaagde niet in persoon of gerepresenteerd door een gemachtigde aanwezig is, zal over de eis worden doorgeprocedeerd.

Bron: http://kranten.kb.nl/
 
Soort : Krantenartikel
Naam krant : Nederlandse Staatscourant
Jaargang/nummer :
Plaats :
Straat/wijk :
Medium :
Rubriek :
Subrubriek :
Plaatsing :
Archiefdoos-map-nr. :
 
 

Vorige object   Volgende object

 

Uitgebreid zoeken
 

Record aangepast: 13 september 2013