29 augustus 2018

Jaarboeken kopen in de winkel van Oud-Castricum

Jaarboek 44 (2021). Klik op de afbeelding voor een overzicht van de inhoud

Jaarboeken

De stichting Werkgroep Oud-Castricum verkoopt ook de jaarboeken met artikelen over historisch Castricum, Bakkum en de directe omgeving. De donateurs krijgen elk jaar de nieuwste uitgave bij betaling van de donatie van minimaal 16 euro.

Van bijna alle verschenen Jaarboeken zijn nog enkele exemplaren verkrijgbaar. Maar van sommige uitgaven is alleen nog een fotokopie op voorraad.

Als u jaarboeken wilt aanschaffen, kom dan maandag- of woensdagavond naar het Historisch Informatie Centrum ‘De Duynkant’ aan de Geversweg 1b, 1901 NW Castricum. Dit gebouw ligt rechts achter het NS station en is goed bereikbaar, lopend, met de fiets of per auto.

Prijzen: zie winkel overzicht.


Historische canon van Castricum en Bakkum

Historische Canon van Castricum en Bakkum

Ook de 50-jarig jubileum uitgave van de stichting Werkgroep Oud-Castricum is nog verkrijgbaar. Deze canon vertelt in 30 verhalen met veel foto’s en afbeeldingen de plaatselijke geschiedenis van Castricum en Bakkum. Aan bod komen bijvoorbeeld de zee en het Oer-IJ, de eerste bewoners en Hilde, de slag bij Castricum in 1799 rond het duin de Papenberg, de tankmuur uit de 2e wereldoorlog, de campings in de buurt en nog veel meer!

Prijs: zie winkel overzicht.

Oorlogsdagboek van de kapelaans te Castricum

Oorlogsdagboek van de kapelaans te Castricum

Het originele dagboek dat de kapelaans vanaf 6 maart 1942 tot en met de capitulatie van Japan in augustus 1945 hebben bijgehouden is volledig getranscribeerd en van commentaar voorzien door Peter Levi, Marja Lute-Stet en Arnold van Gemert en, met veel extra fotomateriaal verluchtigd, uitgegeven door de Werkgroep Oud-Castricum.
Het boek beslaat ruim 240 pagina’s. Burgemeester Mans heeft een mooi voorwoord geschreven.

Prijs: zie winkel overzicht


Print Friendly, PDF & Email
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties