17 mei 2023

Erg leuk kwartetspel over archeologie ‘Goed Gevonden’ nu te koop.

Sinds deze maand is er bij Oud-Castricum tijdens de open dagen een mooie nieuwe archeologie tentoonstelling onder de naam ‘Goed Gevonden’ te bezichtigen.

Voor deze gelegenheid is ook een leuk kwartetspel ontwikkeld. Het spel toont de mooiste Castricumse vondsten (vanaf 1950 !) en het gaat over de verschillende aspecten van de archeologie.

30 mei 2022

Oud-Castricum presenteert ‘Castricum in Beelden’

De openingshandeling van ‘Castricum in Beelden’. Foto Hans Boot

Hans Boot, een van onze vrijwilligers, schreef voor De Castricummer van 25 mei 2022, onderstaand artikel. We schreven daar zelf al eender een kort bericht over, het artikel van Hans Boot geeft daar een prachtige aanvullling op. Daarom plaatsten we zijn artikel hieronder op onze site.

Castricum – Vorig jaar legde Oud-Castricum veertien kunstbeelden in het dorp vast op film. Daar werd een vervolg aan gegeven door nog eens drieëntwintig beelden van een filmisch commentaar te voorzien. Afgelopen donderdag werd het project geopend door wethouder De Haan en Corrie Stam-Zwart.

18 juli 2020

Wandeling ‘Rond de kerk van Castricum’

De Hervormde dorpskerk en de Overtoom

Ons dorp is prachtig; daarover zijn de meeste Castricummers het eens. Maar weet u welke bezienswaardigheden in ons dorp te vinden zijn en hoe ons dorp er in het verleden uit zag?

Oud-Castricum biedt in zijn winkel een collectie van fietstochten en wandelroutes aan waarin die punten (letterlijk) in kaart gebracht worden. Sinds vorige week is en een nieuwe wandelroute aan de collectie toegevoegd: de (gratis) audiotour ‘Rond de kerk van Castricum’.

29 januari 2019

Winkel overzicht bij Oud-Castricum

In onze winkel kunt u kopen:

De winkel van Oud-Castricum is open op:

maandagavond 19.30 – 21.30 uur
woensdagavond 19.30 – 21.30 uur
de eerste en de derde zondag van de maand 13.30 – 16.00 uur
Adres: Geversweg 1b in Castricum

Contact met Oud-Castricum: Meer gegevens en e-mail

29 augustus 2018

Foto’s kopen in de winkel van Oud-Castricum

Foto's van de beeldbank digitaal bestellen zonder logo collectie Oud-Castricum.
Foto’s van de beeldbank kun je digitaal kopen zonder logo ‘collectie Oud-Castricum’.

Digitale foto’s

Het is mogelijk om foto’s van de Beeldbank digitaal te kopen in een hogere resolutie en zonder de groene vermelding ‘Collectie Oud-Castricum’.
Prijzen: zie winkel overzicht.

Het is niet toegestaan om onze foto’s direct dan wel indirect te verspreiden zonder toestemming van het bestuur van onze stichting.