24 december 2023

Nieuwe tentoonstelling over Bakkummerstraat

De  nieuwe tentoonstelling ‘Uitverkocht’ van Oud-Castricum wordt weer een feest vol herinneringen.
Dit keer wordt de middenstand in de Bakkummerstraat na de Tweede Wereldoorlog belicht, toen de lintbebouwing veel winkels en bedrijfjes bevatte en een eigen winkeliersvereniging had.
Bekende namen waren: Twisk, Nanne, Jonker, Velzeboer, Nijman, Guit met oma Hoogervorst, Trijntje en Marietje Meijer en maak de rij maar af…

In De Duynkant van Oud-Castricum komt bijna alles van nr. 7 t/m 112 in de Bakkummerstraat langs tot en met ‘Het Hoekje’ met rookwaren.

17 mei 2023

Erg leuk kwartetspel over archeologie ‘Goed Gevonden’ nu te koop.

Sinds deze maand is er bij Oud-Castricum tijdens de open dagen een mooie nieuwe archeologie tentoonstelling onder de naam ‘Goed Gevonden’ te bezichtigen.

Voor deze gelegenheid is ook een leuk kwartetspel ontwikkeld. Het spel toont de mooiste Castricumse vondsten (vanaf 1950 !) en het gaat over de verschillende aspecten van de archeologie.

28 april 2023

Nieuwe expositie over archeologie: ‘Goed Gevonden’

Vanaf 7 mei is er bij Oud-Castricum tijdens de open dagen een nieuwe tentoonstelling onder de naam ‘Goed Gevonden’ te bezichtigen.

In de Castricumse en Bakkumse bodem, inclusief het duingebied, liggen resten van bewoning die teruggaan tot 200 v. Chr. Met vondsten van duimpotje tot gouden munt wordt het verhaal over de geschiedenis van de archeologie in ons dorp bijna aanraakbaar.
Er worden verschillende archeologische gereedschappen getoond, bezoekers kunnen scherven determineren en er liggen kaarten en tekeningen. Op posters en in vitrines wordt een aantal opgravingen extra in het zonnetje gezet. Dankzij het gebruik van metaaldetectors
is er speciale aandacht voor een grote hoeveelheid aan munten die hier is gevonden.