22 mei 2022

Kunstroute ‘Castricum in Beelden’

Tijdens de opnames van Castricum in Beelden. Foto: Albert Lourens. Rino Zonneveld, Jan van der Schaaf, Henk Waal en Wilma Ploegaert

Op donderdag 19 mei is kunstroute van Castricum in Beelden gepresenteerd bij Oud-Castricum in De Duynkant. Castricum in Beelden is een project van Henk Waal: films, Karin Cijsouw: foto’s en Rino Zonneveld, dat deel uitmaakt van het door de gemeente georganiseerde ‘Castricum op de kaart’.

Werd vorig jaar een korte wandelroute met 14 beelden geopend, dit jaar is het een grote fiets/wandelroute met 23 beelden. De opening is verricht door Corrie Stam, de schrijfster van het boekje ‘Beelden in Castricum’ (te lezen in onze eigen bibliotheek) en door wethouder Ron de Haan. Je ziet inmiddels 39 beelden die door presentatoren van 18 tot 80 worden. De route langs de beelden kan gewandeld of gefietst worden.

Waar de beelden staan? Dat kun je ontdekken op de website izi.TRAVEL. De route kan gelopen of gefietst worden op basis van het kaartje op deze site, of met behulp van een (gratis te downloaden) app op je telefoon. Tijdens de route vertellen Castricummers en niet-Castricummers, kunstenaars en liefhebbers hun verhaal bij de beelden.

Wat nog rest is de bevestiging van QR-stickers bij de beelden.

Ben je niet in staat om de route te lopen of te fietsen? Ook thuis zijn de beelden te bewonderen via YouTube. Of kijk de video hieronder. Wil je liever de kleine route lopen van ongeveer 5 km? Ook die vind je op de site van izi-TRAVEL.

De presentatoren van de grote route zijn: Wilma Ploegaert, Lisette Zijp, Merle Kroesen, Pelle Groot, Melvin Vrijburg, Maarten Geerdes, Ton Rota, Ingrid Mol, Björn Pinxter, Jolanda Vermolen, Judith Lang, Maud de Vries, Ton Werner Spruit, Anja Jonker, Jan van der Schaaf en Mabèl Reichenfeld.

Het project is uitgevoerd onder de vleugels van Oud-Castricum. Sommige beelden staan er al zo lang dat het bij Castricums erfgoed behoort. We vonden het fantastisch met de presentatoren de route te kunnen maken en Castricum op de Kaart te zetten voor haar bezoekers en burgers die hiervan kunnen genieten.

Print Friendly, PDF & Email
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties