1 juni 2022

Zoek met de detector en win de zilveren munt

Speuren met de metaaldetector

Op zondag 19 juni doet Oud-Castricum mee aan de Nationale Archeologie Dagen met een speciale zoekwedstrijd voor kinderen. En voor jong en oud is er de mogelijkheid om eerdere vondsten voor te leggen aan de archeologie-experts van Oud-Castricum.

Voor de zoekwedstrijd kan er door kinderen tussen 14:00 en 16:00 naar hartenlust worden gedetecteerd op een landje in de buurt van De Duynkant. In Castricum en Bakkum zijn al zes gouden munten gevonden en honderden zilveren munten. Wie weet vind jij ook wel een oude munt of een ander metalen voorwerp uit de oudheid!

De zoekwedstrijd is bedoeld voor kinderen van 6 tot 15 jaar. Zij leren detecteren en zoeken naar metalen in de bodem. Daarvoor maken ze gebruik van een echte metaaldetector en een schepje, die ze beide lenen van Oud-Castricum. Naast metalen voorwerpen kunnen er ook speciale tokens met een nummer worden gevonden. Heb je zo’n token gevonden, dan maak je kans op een echte zilveren Romeinse Denarius.

Romeinse Denarius

Zowel voor kinderen als voor volwassenen is er daarnaast de mogelijkheid om eerdere vondsten mee te nemen en voor te leggen aan het archeologie-team van Oud-Castricum. Zij helpen de vinder te ontdekken wat het is.

Kom dus zondag 19 juni tussen 14:00 – 16:00 uur naar de archeologiedag in De Duynkant. De toegang is gratis en de experts staan voor je klaar!

Print Friendly, PDF & Email
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties