17 januari 2024

Zeer veel belangstelling voor “Uitverkocht”

Dé tentoonstelling over de Bakkummerstraat – Winkelstraat

Op zondag 7 januari werd in De Duynkant de tentoonstelling geopend. Deze dag genoten meer dan 200 mensen van deze tentoonstelling over de winkels in de Bakkummerstraat in de periode 1945-1970. De tentoonstelling bestaat uit twee delen, een film en een fotopresentatie. In de film vertellen familieleden hoe het gezinsleven was van een (kleine) winkelier in de eerste jaren na de oorlog. De fotopresentatie geeft een beeld van het gevarieerde assortiment aan winkels in de Bakkummerstraat in die jaren.

De officiële opening vond ’s morgens plaats in aanwezigheid van circa vijftig genodigden uit de kring van de vroegere neringdoenden uit de Bakkummerstraat, waarvan velen meegewerkt hadden aan de totstandkoming van de tentoonstelling. Na de filmvoorstelling konden de genodigden onder het genot van een “natje en droogje” de fotopresentatie bekijken. Zowel de film als de foto’s oogstten veel lof van de aanwezige (oud-)Bakkummers en gaven aanleiding tot het ophalen van veel goede herinneringen aan het vroegere winkelgebeuren.

’s Middags was de tentoonstelling geopend voor het publiek en trok super veel belangstelling. Veel Bakkummers wilden graag horen en zien hoe de generatie van hun ouders werkte en winkelde in de hoofdstraat van hun dorp Bakkum. Maar ook veel bewoners van de andere kant van de spoorbaan wisten De Duynkant te vinden. Het resultaat was een gezellige drukte. Aan het eind van de middag stond de teller op 150 bezoekers en daarmee kon de Stichting Oud-Castricum terugkijken op een geslaagde open dag.

De tentoonstelling “Uitverkocht” is tot 1 juli 2024 op de eerste en derde zondag van de maand te bezoeken van 13.30 tot 16.00 uur.

Print Friendly, PDF & Email
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties